Išpuolis prieš arbatinę netoli gerai saugomų vyriausybės institucijų buvo įvykdytas penktadienį vakare.

Sprogdintojas su mirtininko liemene susisprogdino netoli viešbučio „Juba“, kai vietos arbatinėje buvo daug žmonių, sakoma Informacijos, kultūros ir turizmo ministerijos pranešime.

Jame nurodoma, kad išpuolį įvykdė su „al Qaeda“ susijusi „al Shabaab“. Grupuotė greit prisiėmė atsakomybę ir paskelbė, kad „žuvo 15 elementų iš vyriausybinės žvalgybos, policijos ir sukarintų pajėgų, o dar 22 buvo sužeisti“.

Šaltiniai naujienų agentūrai AFP sakė, kad išpuolis įvykdytas už kelių šimtų metrų nuo Somalio žvalgybos agentūros būstinės.

Pasak šaltinių, minimoje arbatinėje dažnai lankosi Somalio saugumo pajėgų nariai.

„Al Shabaab“, siekianti nuversti tarptautinės bendrijos remiamą vyriausybę Mogadiše, nuolat atakuoja vyriausybės ir civilinius taikinius sostinėje.

Grupuotė iki 2011 metų kontroliavo Mogadišą, bet tada ją išstūmė Afrikos Sąjungos (AS) pajėgos. Šiuo metu „Al Shabaab“ kontroliuoja dalį šalies kaimiškųjų teritorijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)