Du Somalio kariai buvo sužeisti kovotojams apšaudžius prezidento kortežą, važiavusį vadinamuoju Afgojės koridoriumi, kur yra susitelkę daugiausia pasaulyje iš savo namų išvarytų žmonių.

"Nevilties apimti teroristai kovotojai, surengę pasalą, mėgino sutrikdyti prezidento lankymąsi Afgojės koridoriuje, bet saugumo pajėgos atrėmė jų išpuolį", - sakė Somalio saugumo pareigūnas Mohamedas Moalimas.

"Prezidentas jaučiasi gerai ir sklandžiai tęsia savo kelionę", - pridūrė jis,.

Transporto koloną saugojo Afrikos Sąjungos ir Somalio vyriausybės kariai, kurie sukilėlių bastionu laikytą Afgoję po keturių parų mūšio užėmė penktadienį.

Somalio islamistai apšaudė užsienio karo laivus

Somalyje veikianti islamistų kovotojų grupuotė "al Shebaab", palaikanti ryšius su tarptautiniu džihadistų tinklu "al Qaeda", antradienį pranešė apšaudžiusi du užsienio karo laivus, priartėjusius prie sukilėlių kontroliuojamo Kismajo uosto; apie tokį incidentą paskelbta pirmąjį kartą.

"Mudžahedai apšaudė ir nuvijo du karo laivus, priartėjusius prie Kismajo pakrantės; jie artėjo prie pakrantės, kai buvo atakuoti, - sakė aukštas "al Shebaab" pareigūnas Kismajuje Sheikhas Hassanas Yaqubas. - Po apšaudymo jie atsitraukė dideliu greičiu iš pakrantės zonos ir jų ten nebėra."

Nežinoma, kuriai šaliai priklausė minėti laivai, tačiau kelių valstybių jūrų pajėgos yra pasiuntusios savo laivų į vandenis netoli šios Afrikos šalies krantų, mėginant pažaboti piratavimą jūrose.

Šiuo metu netoli Somalio plaukioja devyni karo laivai, priklausantys Europos Sąjungos (ES) kovos su piratavimu operatyvinei grupei, kurioje dalyvauja Prancūzija, Vokietija, Ispanija, Portugalija, Italija ir Nyderlandai.

Kelios kitos šalys, tarp jų Rusija ir Kinija, taip pat ėmėsi priemonių apsaugoti savo laivus, plaukiančius judriais jūrų keliais per Adeno įlanką ir Indijos vandenyną.