Bomba sprogo patikros poste Somalio vidurio regione esančiame Beledveinės mieste, už maždaug 300 km į šiaurę nuo sostinės Mogadišo.

Praeitą mėnesį su „al Qaeda“ susijusios islamistų grupuotės „al Shebab“ kovotojai prisiėmė atsakomybę dėl panašaus išpuolio, kai kompiuteryje paslėptos bombos sprogimas išmušė skylę keleivinio lainerio, skridusio iš Mogadišo į Džibutį, korpuse. Per atsivėrusią skylę oro srovė išmetė į lauką įtariamą sprogdintoją, bet pilotas sugebėjo saugiai nutupdyti apgadintą lėktuvą.

„Nešiojamasis kompiuteris sprogo saugumo patikros zonoje, o saugumo pajėgos sugebėjo neutralizuoti dar du sprogstamuosius užtaisus, iš kurių vienas buvo paslėptas spausdintuve, – žurnalistams sakė, policijos pulkininkas leitenantas Ali Dhuhas Abdi. – Buvo sužeisti šeši žmonės, iš jų du policininkai.“

Sprogimas driokstelėjo zonoje, kurioje kroviniai ir keleivių bagažas tikrinami prieš pakraunant į lėktuvus. Tame poste dirbo Afrikos Sąjungos kariai iš Džibučio, taip pat Somalio vyriausybės saugumo pajėgų nariai.

Dėl pastarojo išpuolio atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė.