Rusijos valstybinėje televizijoje transliuojamos laidos „Vakaras su Vladimiru Solovjovu“ vedėjas trečiadienį eterio metu pripažino, kad NATO karinis ir pramoninis potencialas „visiškai kitoks, nei manėme“, tad jis ir toliau kels problemų Rusijos karinėms pajėgoms.

„Na, mes bent jau rengiame karines pratybas su savo strateginiais branduoliniais ginklais. Tikiuosi, kad mes iš tikrųjų jų turime, ir kad bent jau šiuo atžvilgiu tebesame pajėgūs“, – sakė V. Solovjovas vaizdo įraše, kurį tviteryje išplatino naujienų portalo „The Daily Beast“ apžvalgininkė ir Rusijos žiniasklaidos stebėsenos grupės įkūrėja Julia Davis.

Baigdamas savo komentarą V. Solovjovas girdimai atsiduso.


Delfi primena, kad Rusijos prezidentas V. Putinas trečiadienį stebėjo Maskvos karių, atsakingų už reagavimą į branduolinio karo grėsmę, pratybas, pranešė Kremlius.

„Vadovaujant vyriausiajam ginkluotųjų pajėgų vadui Vladimirui Putinui, su sausumos, jūrų ir oro strateginėmis atgrasymo pajėgomis buvo surengti mokymai, kurių metu vyko praktiniai balistinių ir sparnuotųjų raketų paleidimai“, – pranešė Kremlius.

Valstybinė televizija parodė, kaip V. Putinas prižiūrėjo pratybas iš kontrolės patalpų.

Pratybose buvo testuojamas bandomųjų raketų paleidimas iš Kamčiatkos pusiasalio, esančio Tolimuosiuose Rusijos Rytuose, bei iš Barenco jūros Arkties vandenyne.

Pranešime skelbiama, kad pratybose taip pat dalyvavo strateginis bombonešis Tu-95.

„Per strateginių atgrasymo pajėgų mokymus numatytos užduotys buvo visiškai įvykdytos, visos raketos pasiekė taikinius“, – teigė Kremlius.

Šios pajėgos yra skirtos reaguoti į branduolines grėsmes ir yra aprūpintos tokiais ginklais kaip tarpžemyninės balistinės raketos, tolimojo nuotolio strateginiai bombonešiai, povandeniniai laivai, antvandeniniai laivai ir karinė jūrų aviacija.

Šios pratybos vyksta tęsiantis Rusijos karinei invazijai į Ukrainą ir V. Putinui ne kartą pagrasinus branduolinio ginklo panaudojimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)