Žinią apie menamą S. Šoigu vizitą perdavęs kanalas RBK-Ukraina remiasi Ukrainos pajėgų rytinės grupuotės atstovo Serhijaus Čerevato pareiškimu televizijos laidos eteryje.

„Ši informacija dar nepatvirtinta. Nesu linkęs tikėti, kad [S. Šoigu] yra toks drąsus, kad ryžtųsi vykti [į okupuotas Ukrainos teritorijas]. Vis dėlto pasakysiu dar daugiau. Jo, t. y. žmogaus, netarnavusio net šauktiniu, bet užsidėjusio armijos generolo antpečius ir pačių Rusijos pajėgų karių vadinamo faneriniu maršalu, vizitas gali būti įvertintas greičiau neigiamai nei teigiamai. Karius toks žingsnis greičiau demotyvuotų nei palaikytų. To apsimetėlio klouno vizitai [okupantus] labai siutina“, – kalbėjo S. Čerevatas.

Informaciją apie Rusijos gynybos ministro S. Šoigu tariamą apsilankymą priešakinėse okupantų gretose, įsitvirtinusiose laikinai užgrobtuose Ukrainos regionuose, buvo išplatinta Rusijos žiniasklaidos kanalais.

Propaganda užsiimantys Rusijos leidiniai netgi paviešino vaizdo įrašą, neva nufilmuotą per S. Šoigu vizitą.

Tačiau akyli stebėtojai atkreipė dėmesį į vieną niuansą: iš epizodo su S. Šoigu neįmanoma suprasti, kur jis skrenda, o jo ir aplinkinių drabužiai neatitinka sezono, be to, iš lėktuvo matyti žalios pievos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)