„Jei kalbėsime apie kontraktininkus, mes, kaip ir nusprendė Generalinis štabas, kiekvienai grupuotei suformavome rezervinius pulkus. Šiandien jau turime devynis rezervinius pulkus, kurie ruošiasi, jie natūraliai nuolat papildomi“, – sakė S. Šoigu per pasitarimą jungtinės kariuomenės grupuotės štabe.

Spalio 3 d. S. Šoigu teigė, kad 2023 metais tarnauti pagal sutartį ir savanorių būriuose išėjo daugiau kaip 335 tūkst. žmonių.

„Per šį laiką surinkome 38 tūkst. savanorių. Žmonės ateina labai motyvuoti, pasiruošę vykdyti kovines užduotis. Kai kurie jau turi kovinės patirties, nes daugelis savanorių, po šešių mėnesių sutarties, grįžta pasirašyti antrosios. O yra tokių, kurie grįžta ir trečią kartą“, – tvirtino Rusijos gynybos ministras.

Kaip rašo portalas „rbc.ua“, rugsėjį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad per naują mobilizacijos bangą Rusija nori pašaukti nuo 400 iki 700 tūkst. kareivių.

Rusijos žiniasklaidos ir tyrėjų duomenimis, mobilizuoti rusai kare Ukrainoje žūsta vidutiniškai po 4–5 mėnesių nuo šaukimo gavimo dienos, o kas penktas įsibrovėlis neišgyvena ir dviejų mėnesių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją