Per susirėmimus tarp kraštutinių dešiniųjų grupių ir jiems nepritariančiųjų jau sužeisti mažiausiai du asmenys, pranešė policija.

Į žmones, protestuojančius prieš šį protestą įvažiavo automobilis, keli žmonės buvo sužeisti. Tuo metu kanalas „Fox News“, remdamasis miesto mero pateikta informacija, praneša apie vieną žuvusį žmogų.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pasmerkė smurtavimą.

Prasidėjus susirėmimams, į nepritariančiųjų protestuotojams minią įvažiavo automobilis. Dar neaišku, kiek žmonių sužeista per šį incidentą.

Kiek anksčiau policija paleido į demonstrantus ašarinių dujų. Emancipacijos parke paskelbus neteisėtą asamblėją, buvo sulaikyti keli asmenys.

Kraštutiniai dešinieji (kai kurie turėjo konfederacijos vėliavą, kiti buvo skydais, dėvėjo šalmus) piktinasi, kad bus nuversta statula generolui Robertui Lee iš Šarlotsvilio. R. Lee vadovavo konfederatų pajėgoms JAV pilietiniame kare 1861–1865 m.

„The New York Times“ praneša, kad kai kurie skandavo „jūs mūsų niekuo nepakeisite“ ir „vietoje mūsų neateis žydai“.

Antirasistinės organizacijos, kaip antai, „Black Lives Matter“, irgi rengė demonstracijas.

Protestuojančių kraštutinių dešiniųjų gretose buvo įvairių grupuočių atstovų, jie buvo ginkluoti skydais, lazdomis, tačiau panašu, kad nepaprastosios padėties paskelbimas padarė įtakos, nes jie ėmė pamažu skirstytis.

Atvyko riaušių policija, bet išliko stipri įtampa, žmonės šaukė vieni ant kitų, gatvėse dar buvo demonstrantų.

21 m. Shiquan Rah, prisijungusi prie nepritariančiųjų kraštutinių dešiniųjų protestui, sakė: „Tie žmonės nenori nieko pranešti, jų žinia – neapykanta ir smurtas.“

Pirmoji JAV dama Melania Trump irgi pasmerkė smurtą.

Šarlotsvilio meras Mike‘as Signerhadas pavadino mitingą „neapykantos, fanatizmo, rasizmo ir netolerancijos paradu“.