80 metų juvelyras S. Mineo ir dar 45 asmenys buvo areštuoti prieš pat jo oficialų išrinkimą vėl susirinkusioje Sicilijos mafijos komisijoje „Cupola“, nurodė policija.

Įtariamieji kaltinami turto prievartavimu, neteisėtu ginklų laikymu, padegimais, priklausymu mafijai ir kitais nusikaltimais, sakė tyrėjai.

Sicilijos mafijai pavyko atkurti „Cupola“, kuri daug metų nebuvo susirinkusi, skelbia Italijos žiniasklaida.

„Cupola“ turėjo paskirti S. Mineo garsiojo mafijos boso Toto Riinos, kuris pernai mirė kalėjime, oficialiu įpėdiniu.

Per keletą pastarųjų metų Italijos policija sudavė skaudžių smūgių šiai nusikalstamai organizacijai, tačiau nepaisant jų pastangų, Sicilijos mafija atkakliai bando atkurti savo struktūrą.

Ilgą laiką organizacija buvo paralyžiuota dėl to, kad jos lyderis T. Riina buvo kalėjime ir negalėjo veikti pilnu pajėgumu. Tačiau po šio žūties pastebimas aiškus veiklos suaktyvėjimas.

T. Riina buvo pagarsėjęs savo žiaurumu. 1992 metais jo nurodymais buvo susprogdinti du prokurorai Giovanni Falcone ir Paolo Borsellino, tyrę jo veiklą. Praėjus šešiems mėnesiams T. Riina buvo suimtas.

Italijos laikraštis „La Repubblica“ skelbia, kad Settimino Mineo buvo sulaikytas paties G. Falcone dar 1984. tačia utada teigė, kad nieko nežino ir yra tarsi „nukritęs iš debesų“.