Majamyje įsikūręs JAV Nacionalinis uraganų centras perspėjo apie uraganų ir štorminių patvankų pavojų tame šalies regione.

Floridos pareigūnai uždarė paplūdimius, uostus ir COVID-19 testavimo punktus, taip pat sustabdė viešojo transporto darbą bei paragino gyventojus likti namuose.

Be to, Majamyje ir Floridos salose atsidarė keli prieglobsčiai mobiliuosiuose nameliuose ir žemiau įsikūrusiuose rajonuose gyvenantiems žmonėms. Brauardo apygardoje taip pat buvo uždarytos mokyklos, tam ruošiamasi ir Majamyje.

„Eta“ maksimalaus nešamo vėjo greitis sekmadienį siekė 100 km per valandą. Stichijos epicentras tuomet buvo už 45 km į rytus-šiaurės rytus nuo Maratono Floridoje. Audra slinko vakarų-šiaurės vakarų kryptimi 22 km per valandą greičiu.

Dėl audros patvino daug upių ir buvo užlietos kai kurios pakrantės zonos Kuboje, kur buvo evakuoti 25 tūkst. žmonių. Tačiau jokių pranešimų apie aukas nebuvo gauta.

„Eta“ anksčiau užklupo Gvatemalą, kur gelbėtojai vis dar ieško žmonių, galimai palaidotų per didžiules lietaus sukeltas žemės nuošliaužas. Vietos valdžia sekmadienį informavo, kad aukų padaugėjo nuo 15 iki 27, taip pat paskelbė, kad Gvatemaloje tebėra laikomi dingusiais daugiau nei 100 žmonių.

Gvatemaloje evakuoti apie 60 tūkst. žmonių.

Be to, Pietų Meksikoje buvo pranešta apie 20 žuvusiųjų, o Hondūre – apie 21, nors šalies nelaimių valdymo agentūra patvirtino tik aštuonias aukas.