Pasiskelbusioji Slovjansko vadovybė ketvirtadienį, gegužės 29 d. surinko vaikus, kad evakuotų juos iš miesto, susodino juos į autobusus, tačiau kol kas pro Ukrainos blokavimo postus autobusai nepravažiavo, skelbia Newsru.ua.

Apie tai pranešė informavimo apie Antiteroristinę operaciją centro vadovas Volodyslavas Selezniovas penktadienį, gegužės 30 d. per pasitarimą, kurį transliavo „Hromadske TV“.

„Vaikų išvežimas iš Slovjansko gana neaiškus. Šiandien nežinome, kur yra apie 200 vaikų“, – pabrėžė V. Selezniovas.

„Paskutinė informacija, kurią gavome vakar – tai, kad 5 autobusų kolona mėgino išvažiuoti į Slovjansko. Paskutinis taškas, kuriame jie buvo užfiksuoti – separatistų blokavimo postas prie išvažiavimo iš Slovjansko“, – pažymėjo V. Selezniovas.

„Toliau minėtoji kolona nevažiavo. Viskas baigėsi tuo, kad šiandien turime tokią informaciją: Antiteroristinės operacijos vadovybė negavo nė vieno prašymo iš pasiskelbusios Slovjansko valdžios leisti saugiai nugabenti vaikus atitinkama kryptimi“, – pridūrė jis.

„Kur yra vaikai, nežinome“, – pabrėžė Antiteroristinės organizacijos informacinio centro vadovas.

„Ukrainos pajėgų blokavimo postų (autobusai) nepravažiavo. Yra informacijos, kad vaikų laukia „Arteke“, Kryme. Kaip jie bus ten gabenami, neaišku“, – patikslino jis.

Kaip buvo pranešta, iš Slovjansko teroristai mėgina išvažiuoti prisidengdami vietos gyventojais, nes miestą apsupusios Antiteroristinės operacijos pajėgos. Pasak Antiteroristinės operacijos atstovo spaudai Aleksijaus Dmytraškovskio, kovotojai imasi įvairių gudrybių, siekdami ištrūkti iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apsupties. Pavyzdžiui, siūlo vietos gyventojams išvežti vaikus, kad galėtų iš Slovjansko išvažiuoti kartu su jais.

Be to, buvo pranešta, kad separatistų pajėgos mieste išskirstytos, jie vis periodiškai apšaudo gyvenamuosius kvartalus, kad galėtų apkaltinti Ukrainos kariuomenę.