„Visi (šio regiono) policijos viršininkai, dalyvavę posėdyje vasario 18 dieną, įsipareigojo laikytis maždaug 580 migrantų per parą viršutinės ribos“, – sakė naujienų agentūrai AFP Slovėnijos vidaus reikalų ministerijos atstovė Vesna Drolė.

Serbija ir Kroatija, kurių policijos vadai posėdžiavo kartu su kolegomis iš Slovėnijos, Austrijos ir Makedonijos, patvirtino penktadienį, kad Slovėnija prašiusi laikytis šios ribos ir neįsileisti daugiau migrantų.

„Praėjusios dienos vakarą gavome informacijos iš Kroatijos policijos, kuri rėmėsi žiniomis iš Slovėnijos pareigūnų, kad nuo šiandien (penktadienio) jie laikytis naujo režimo ir nepriims per parą daugiau kaip 500 žmonių“, – sakė privačiam transliuotojui „Pink“ Serbijos vidaus reikalų ministras Neboisa Stefanovičius.

Kroatija,savo ruožtu, sakė gavusi „naują prašymą iš Slovėnijos nesiųsti jiems daugiau kaip vieną traukinį per parą“, praneša vietinė žiniasklaida.

Žmonių judėjimą riboti imtasi atsakant į Austrijos veiksmus – joje nutarta per parą priimti iki 80 prieglobsčio prašytojų ir jos teritoriją leisti kirsti iki 3200 migrantų.

Dėl griežtesnės sienų kontrolės Balkanuose tūkstančiai žmonių susikaupė Graikijoje, kuri yra pagrindiniame daugumos migrantų ir pabėgėlių kelyje į Europos Sąjungą.

Neatrodo, kad krizė bent kiek rimtų – šiemet į Europa atvyko apie 100 tūkstančių žmonių, o pernai – daugiau kaip vienas milijonas, daugiausia per Egėjo jūrą iš Turkijos į Graikijos salas.