Tai pranešė naujienų agentūra TASR, kuria remiasi „Ukrinform“.

„Bet mes siūlome Ukrainai gana platų humanitarinės, civilinės ir techninės nemirtinos pagalbos spektrą. Mūsų partneriai užsienyje gerbia naujosios vyriausybės sprendimą“, – sakė R. Kaliniakas.

Pasak ministro, naujoji Slovakijos vyriausybė užsibrėžė tikslą stiprinti šalies ginkluotųjų pajėgų potencialą ir galimybes vykdant užduotis, kuriomis siekiama užtikrinti žmonių ir valstybės saugumą. Tuo pat metu modernizavimo procesu taip pat bus siekiama mažinti pavojų kariškių gyvybei.

R. Kaliniakas pabrėžė, kad Slovakija yra atsakinga partnerė, pasirengusi didinti gynybinius pajėgumus tiek individualiu, tiek kolektyviniu lygiu.

„Abi pusės per dvišalį susitikimą patvirtino, kad Aljansas ir Slovakijos Respublika kartu toliau stiprins ginkluotųjų pajėgų kovinę parengtį ir operatyvinį suderinamumą“, – informavo Slovakijos gynybos ministerija.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, spalio 26 d. naujasis Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Ficas pareiškė, kad jo vyriausybė stabdo karinę pagalbą Ukrainai. Tai buvo vienas pagrindinių politiko rinkimų kampanijos pažadų.

Tačiau jis teigė, kad Slovakijos vyriausybė neblokuos ginklų ir šaudmenų tiekimo Ukrainai iš privačių gamintojų.

Praėjusią savaitę Slovakijos vyriausybė užblokavo keturioliktąjį karinės pagalbos Ukrainai paketą, kurio vertė sudarė 40,3 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją