„Manome, kad tokia sąmoningai skleidžiama dezinformacija yra neleistinas Rusijos Federacijos kišimasis į rinkimų procesą Slovakijos Respublikoje“, – sakoma Slovakijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Populistinė partija „Smer-SD“, vadovaujama buvusio Slovakijos ministro pirmininko Roberto Fico, per balsavimą šeštadienį surinko 23 proc. balsų, aplenkusi centristų „Progresivne Slovensko“ (PS), už kurią balsavo 18 proc. rinkėjų.

Prieš rinkimus paskelbtame pareiškime Rusijos užsienio žvalgybos vadovas Sergejus Naryškinas pavadino PS „JAV įgaliotine“ ir pareiškė, kad Vašingtonas „padidino kišimąsi į Slovakijos vidaus politinę padėtį“.

Užsienio reikalų ministerija Bratislavoje pirmadienį iškvietė Rusijos ambasados pareigūną ir paragino Maskvą „sustabdyti dezinformacijos veiklą, nutaikytą į Slovakiją“.

„Ministerija griežtai protestuoja prieš melagingą Rusijos žvalgybos pareiškimą, sėjantį abejones laisvais ir demokratiškais rinkimais Slovakijoje“, – sakoma pareiškime.

Maskva atmetė Slovakijos vyriausybės kaltinimus. „Kitaip nei kai kurios dabartinės Slovakijos sąjungininkės, mes nesikišame į kitų šalių vidaus reikalus ir nesiimame keisti režimo“, – citavo Rusijos ambasadą Bratislavoje Rusijos naujienų agentūros.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją