Sprendžiant iš komentarų, tai neeilinis įvykis. Visuomenės dėmesį šis įvykis patraukė dar ir todėl, kad kareivius kankino jauna moteris.

Belogorsko garnizone karinio dalinio 53790 kuopos vadei leitenantei Olgai Ovčarenko iškelta baudžiamoji byla – ji įtariama piktnaudžiavusi tarnybiniais įgaliojimais ir naudojusi fizinę jėgą, praneša newsru.com.

Incidentas įvyko dar vasario mėnesį, bet plačiai išgarsėjo tada, kai interneto svetainėje „YouTube“ pasirodė filmukas „Rusijos armijos kasdienybė“. Jame matyti, kaip karinę uniformą vilkinti blondinė vaikšto tarp kareivių gretų ir liepia daryti atsispaudimus.

Piktai skaičiuodama blondinė prieina prie vieno nustojusio daryti atsispaudimus ir ant kelių atsiklaupusio kareivio ir spiria jam į veidą. Įvykį stebi kareiviai (vienas ir nufilmavo incidentą), tačiau nė vienas nesikiša.

Ne viskas buvo nufilmuota. Kaip išsiaiškino tyrėjai, tą dieną buvo ir toks įvykis: „Moteris privertė uniformą vilkintį ir dujokaukę užsidėjusį kareivį atsigulti ir daryti atsispaudimus. Po kiek laiko Ovčarenko atitraukė dujokaukę ir staigiai atleido, taip suteikė kareiviui fizinio skausmo.“

Teisėsaugininkai išsiaiškino, kad kuopos vadė šitaip elgėsi, nes buvo nepatenkinta pavaldiniais, ypač dviem kareiviais.

„Pirmasis prasikalto tuo, kad nespėjo už ją parengti užsiėmimų kuopoje plano, antrasis prisiuvo poapykaklį žaliais, o ne baltais siūlais“, – Vyriausioje karinėje tyrimų valdyboje.