B.Obama po rinkimų rezultatų
44-asis JAV prezidentas Barackas Obama. Nepaisant ant kojų vis dar neatsistojusios ekonomikos keliamų problemų, jis buvo perrinktas antrai kadencijai. „Time“ žurnalas jį apibūdina kaip „naujosios Amerikos architektą ir simbolį“.
M.Romney po pralaimėjimo
Respublikonas Mittas Romney. Jeigu B. Obama laikomas naujosios Amerikos simboliu, tai jo varžovas kovoje dėl prezidento posto M. Romney pasisakė už konservatyvią politiką ir kitokią ekonomikos viziją, o tai rinkėjų geresne ateitimi neįtikino. Respublikono pareiškimas, jog net 47 proc. amerikiečių yra veltėdžiai, atspindėjo visas esmines jo rinkiminės kampanijos spragas.
Aung San Suu Kyi (Aung San Su Či)
Birmos demokratinio judėjimo lyderė Aung San Suu Kyi. Moters vadovaujama politikė jėga triumfavo parlamento rinkimuose, ji tapo įstatymų leidžiamosios valdžios nare. Džiaugsmingai ir pagarbiai sutikta visose turo po Europą stotelėse, politikė Birmoje sulaukė paties B. Obamos. Tai reiškia, jog kariniai šalies lyderiai tęsi pažadus netrukdyti demokratinėms reformoms.
Malala Yousafzai
Pakistano gyventoja Malala Yousafzai, pašauta Talibano kovotojų. Mergaitė maištininkų pykčio susilaukė dėl aktyvios kovos už mergaičių teisę į mokslą. Visame pasaulyje ši drąsuolė tapo drąsos ir vilties simboliu. Garbė gydyti jos žaizdas atiteko britams.
Mohamedas Mursi
Egipto vadovas Mohamedas Mursi. Politinio judėjimo Musulmonų brolija kandidatas buvo išrinktas pirmuoju Egipto prezidentu po Arabų pavasario įvykių. Tačiau labai greitai pateko į nemalonią padėtį pasiūlęs nedemokratišką konstitucijos projektą, kuriame norėta išlaikyti Mubarako valdymo stiliaus galias.
Britanijos karalienė Elžbieta II
Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II. Minėdama deimantinį valdymo jubiliejų, monarchė ir toliau demonstravo karališką didybę. 60-ąjį jos valdymo jubiliejų šventė visa šalis. Be to, turbūt visi prisimena įspūdingą karalienės ir slaptojo agento Džeimso Bondo pasirodymą per Londono olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją.
Felixas Baumgartneris
Ekstremalaus sporto žvaigždė Felixas Baumgartneris. Į pasaulio istoriją 2012 metais jis pateko kaip drąsuolis, išdrįsęs iššokti žemyn iš oro baliono, kybojusio 38 kilometrų aukštyje virš Žemės. Ir likęs gyvas.
Bo Xilai (Bo Silai)
Kinijos politikas Bo Xilai. Buvęs vienos Kinijos provincijos vadovas išgarsėjo visame pasaulyje, nes buvo sulaikytas ir gėdingai išmestas iš valdančiosios komunistų partijos. Jo žmona Gu Kailai buvo pripažinta kalta nužudžiusi britų verslininką Neilą Heywoodą. Politikas bus teisiamas jau 2013 metais.
JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton. Politikė jau baigia kadenciją, tačiau visas pasaulis atvirai žavisi jos intelektu, žavesiu ir profesionalumu. Galbūt jokių ypatingų pergalių ji ir nepasiekė, tačiau diplomatijai to ne visada ir reikia. Telieka laukti 2016 metų ir viltis, jog politikė išbandys savo jėgas ir kovoje dėl prezidento posto.
"Pussy Riot" teismas
Merginų grupė „Pussy Riot“. Jų surengtas koncertas Maskvos Kristaus Gelbėtojo cerkvėje ir už tai skirta laisvės atėmimo bausmė susilaukė audringos reakcijos visame pasaulyje, nustelbdami net Vladimiro Putino ir Dmitrijaus Medvedevo apsikeitimą postais.