Savaitės pradžioje, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos Chersono kryptimi perėjo į kontrpuolimą, mūšiuose prie Balaklijos į ukrainiečių nelaisvę pateko greitojo reagavimo pulko papulkininkis. Rugsėjo 8 dieną ne vienas interneto šaltinis pradėjo skelbti, esą, Ukrainos ginkluotosios pajėgos sučiupo žymiai vertingesnį grobį, nei manyta iki tol, informuoja „Ukraina 365“.

Ne vienas ekspertas ir žurnalistas tvirtina, kad vaizdo įraše galima išvysti gerai žinomą buvusį Vakarų karinės apygardos vadą Andrejų Syčevą. Jis buvo generolas leitenantas.

Atidžiai palyginus papulkininkio veidą filmuotoje medžiagoje ir A. Syčevo nuotrauką, galima įžvelgti labai daug panašių veido bruožų.

Tai, kad tuo metu A. Syčevas tikrai buvo Ukrainoje – faktas. Savaitės pradžioje Ukrainos žurnalistas Romanas Cimbaliukas paskelbė įrašą apie Rusijos generolus, nušalintus nuo pareigų dėl nepakankamų rezultatų mūšio lauke Ukrainoje.

Tarp jų minimas ir A. Syčevas. Neatmetama galimybė, kad jis ne tik buvo atleistas iš ZVO vado pareigų, bet ir pažemintas jo karinis laipsnis, tad neatmeta galimybė, kad Balaklijos rajone Ukrainos gynėjai į nelaisvę paėmė generolą leitenantą.

Informaciją apie galimą generolo leitenanto sulaikymą per interviu 24 kanalui patvirtino ir Ukrainos prezidento administracijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas.

Jis pridūrė, kad tą akimirką, kai pateko į nelaisvę, jo statusas buvo papulkininkis.

„Dabar tikrinama visa informacija, nes įmanomi įvairūs variantai, norint įsitikinti, kad tas asmuo tikrai susijęs su „Vostok“ vadovybe“, – sakė M. Podoliakas.

Ukrainiečių pajėgos daro „aiškią ir tikrą pažangą“ mūšių su Rusija lauke, pareiškė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas, ketvirtadienį atvykęs iš anksto neskelbto vizito į Kyjivą ir paskelbęs apie naują karinę pagalbą Ukrainai.

„Dar labai anksti, bet mes matome aiškią ir tikrą pažangą, visų pirma srityje aplink Chersoną. Matyti ir tam tikrų įdomių pokyčių Donbase šalies rytuose“, – pareiškė jis reporteriams.

A. Blinkenas, kurio susitikimas su prezidentu Volodymyru Zelenskiu tęsėsi dvi valandas, pareiškė matantis, kad Ukrainos pradėtas kontrpuolimas yra „tikrai efektyvus“.

„Didžiuojamės tuo, kad mūsų parama ir daugybės kitų šalių parama padeda daryti tai, ką daro ukrainiečiai – siekti išlaisvinti šios agresijos metu Rusijos užgrobtą teritoriją“, – pridūrė JAV valstybės sekretorius.

Ukrainos kariuomenė ketvirtadienį pranešė, kad vykdydama kontrpuolimą prieš Maskvos pajėgas atkovojo daugiau kaip 20 miestų ir kaimų šiaurės rytinėje Charkivo srityje, taip pat – teritorijų rytiniame Donbase ir Ukrainos pietuose.

Ukrainiečių „kariniai daliniai prasiveržė 50 km už priešo linijų. Vykdant aktyvias operacijas Charkivo srityje buvo išlaisvinta daugiau kaip 20 gyvenviečių“, sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų aukšto rango pareigūnas Oleksijus Hromovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)