Kaip informuoja news.sky.com, Joaquinas Guzmanas, pravarde El Chapo laikomas galingiausiu pasaulyje narkotikų baronu.

Nuošalioje Gvatemalos Peteno vietovėje įvyko susišaudymas tarp dviejų narkotikų kartelių. Manoma, kad tarp žuvusiųjų yra ir 58 m. Sinaloa kartelio vadeiva.

Gaujų susirėmimą matę gyventojai pasakojo teisėsaugininkams, kad vienas iš dviejų žuvusių labai panašus į meksikietį narkotikų baroną.
Policija ir kareiviai apieško teritoriją ir nori nustatyti, kur vyko gaujų kova.

Joaquinas Archivaldo Guzmanas Loera, dėl mažo ūgio (1,67 metro) dar vadinamas neūžauga Guzmanu, yra Amerikos teisėsaugininkų vienas labiausiai ieškomų nusikaltėlių.

Nuo 2003 m., kai suėmė jo varžovą, jis tapo galingiausiu narkotikų baronu. Nuo 2009 m. žurnalas „Forbes“ įtraukdavo jį į turtingiausių ir galingiausių žmonių pasaulyje sąrašą.

Prieš savaitę jį pavadino pikčiausiu Čikagos visuomenės priešu. Nuo legendinio Al Caponės laikų šitaip nėra vadinę jokio nusikaltėlio.

Čikaga – vienas iš svarbiausių Sinaloa kartelio taikinių, mieste pardavinėja narkotikus, be to, iš čia jie keliauja į kitus JAV miestus.

JAV už informaciją apie J. Guzmaną siūlomas 5 mln. dolerių (13 mln. Lt) atlygis.

JAV Kovos su narkotikais agentūros vadovu nuomone, savo operacijų mastu pranoksta net didžiausią devinto dešimtmečio narkotikų baroną Pablo Escobaro.

2001 m J. Guzmanas skalbinių krepšyje paspruko iš kalėjimo, nuo to laiko slapstėsi.