Iš pradžių manyta, kad tai didžiausios Afganistano oro bendrovės „Ariana Afghan Airlines“ lėktuvas, tačiau ši informacija nepasitvirtino.

Provincijos valdžios atstovas Arifas Noori kanalui CBS sakė, kad skrydis greičiausiai vyko iš Kandaharo miesto į sostinę Kabulą. Gazni provincija yra tarp šių miestų. A. Noori teigimu, įvykio vietoje rasti abiejų pilotų kūnai, lėktuvas visiškai sunaikintas.

Portalas nbcnews.com skelbia, kad žuvo visi lėktuvu skirdę keleiviai. Smūgis buvo toks stiprus, kad identifikuoti palaikus gali būti sudėtinga.

Atstovas A. Noori sakė, kad lėktuvas nukrito apie 13 val. 10 min. vietos (10 val. 40 min. Lietuvos) laiku Dih Jako rajone, kontroliuojamame Talibano.

Žinią apie orlaivio sudužimą patvirtino du kiti provincijos tarybos pareigūnai.

Televizija „Tolo News“ irgi pranešė, kad lėktuvas nukrito teritorijoje, kontroliuojamoje Talibano kovotojų.

Atstovas nurodė, kad į katastrofos vietą išvyko greitojo reagavimo grupė.

Televizija „Tolo News“ pranešė, kad lėktuvas nukrito teritorijoje, kontroliuojamoje Talibano kovotojų.

Lėktuvas nukrito atokioje vietovėje. Gazni provincijos valdžios išsiųsti gelbėtojai aviakatastrofos vietos kol kas nepasiekė.

Meduza.io skelbia, kad pirmieji nelaimės vietoje atsidūrė Talibano kovotojai. Jie bandė užgesinti avarijos vietoje kilusį gaisrą.

Apie kitas įvykio detales kol kas nepranešama.

„Ariana Afghan Airlines“ savo feisbuko profilyje neigia, kad sudužęs lėktuvas priklauso jiems. Bendrovės atstovų teigimu, visi jų lėktuvai pakilo, nusileido ir sėkmingai pasiekė savo tikslą, todėl sudužęs lėktuvas priklauso ne jiems.

„Lėktuvo avarija iš tiesų įvyko, tačiau tai nebuvo „Ariana“ lėktuvas, nes abu skrydžiai, kuriuos vykdė „Ariana“ iš Herato į Kabulą ir iš Herato į Delį atlikti sėkmingai“, – laikinai pareigas einantis bendrovės direktorius Mirwais Mirzakwal Mirzakwal sakė naujienų agentūrai „Reuters“.

Incidento priežastis kol kas nežinoma.

AP skelbia, kad vienas kitam prieštaraujančių teiginių iš karto po katastrofos nepavyko sujungti į bendrą istoriją. Nei lėktuve buvusių žmonių skaičius ir jų likimas, nei avarijos priežastis kol kas nežinoma.

Kalnuota Gazni provincija išsidėsčiusi Hindukušo kalnų papėdėje. Žiemą čia būna labai šalta. Talibanas kontroliuoja arba turi didelę įtaką daugiau nei maždaug pusei šalies.

Vėliausia komercinio lėktuvo katastrofa Afganistane įvyko 2005 metais, oro bendrovės „Kam Air“ laineriui sudužus pakeliui iš Herato į sostinę Kabulą. Tąsyk lėktuvas įsirėžė į kalnus mėgindamas nusileisti sningant.

Tačiau karo krečiamoje šalyje pastaraisiais metais įvyko ne viena karinių orlaivių katastrofa. 2013 metais į Dubajų turėjęs skristi amerikiečių karinis transporto lėktuvas „Boeing 747“ sudužo tuojau po pakilimo iš Bagramo oro pajėgų bazės į šiaurę nuo Kabulo. Tąsyk žuvo visi septyni jo įgulos nariai.

Pastaroji komercinio orlaivio aviakatastrofa Afganistane įvyko 2005-aisiais, kai kalnuose sudužo iš vakarinėje šalies dalyje esančio Herato į sostinę Kabulą skridęs „Kam Air“ lėktuvas. Orlaivis bandė nusileisti sningant.

Pildoma.