Visų pirma Ukrainos generalinis štabas ir Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar pranešė, kad Ukrainos kariuomenė tęsė puolimą Bachmuto ir Melitopolio (Vakarų Zaporižios sritis) kryptimis ir pasiekė neapibrėžtą sėkmę Novodanilivkos-Novoprokopivkos kryptimi Zaporižios regiono vakaruose. Maliar taip pat pareiškė, kad Ukrainos pajėgos pasiekė neaiškių sėkmių Bachmuto kryptimi.

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo Raketų ir artilerijos bei nepilotuojamų sistemų vyriausiojo direktorato vadovas, brigados generolas, Serhijus Baranovas sakė, kad Ukrainos kariai pasiekė gynybos pajėgų lygiavertiškumą su Rusijos kariais ir kad NATO pateiktos artilerijos sistemos, kurių nuotolis yra nuo 30 iki 40 km, leidžia Ukrainos pajėgoms sunaikinti Rusijos artilerijos sistemas ir priversti Rusijos pajėgas atitraukti artileriją toliau nuo fronto linijos“, – praneša ISW.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją