„Cenzor.net šaltiniai Ukrainos ginkluotosiose pajėgose patvirtino Rusijos tinklaraštininkų informaciją, kad Rusijos kovinis sraigtasparnis „Mi-8“ atskrido į vieną iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų aviacijos bazių“, – savo feisbuko paskyroje rašo portalo cenzor.net vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas.

„Ši istorija gali tapti legenda. Rusijos karinis sraigtasparnis „Mi-8“ kartu su visa įgula išskrido į Ukrainą ir pasidavė Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. <...> Tai tiesiog sensacija, demoralizuojanti Putino karinės aviacijos elitą“, – teigia jis.

Pažymima, kad sraigtasparnis visiškai sveikas, išsamiai apžiūrėjus iš išanalizavus įrangą, jį bus galima naudoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms.

Portalo „Ukrainskaja pravda“ šaltiniai specialiosiose tarnybose tvirtina, kad sraigtasparnio atskraidinimas – ilgai trukusios specialios operacijos, kurią vykdė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba, rezultatas.

„Tai buvo Vyriausiosios žvalgybos valdybos operacija, trukusi daugiau nei šešis mėnesius. Ukrainos žvalgyba priviliojo „Mi-8 AMTŠ“ pilotą į Ukrainą. Sraigtasparnis skraidė tarp dviejų aviacijos bazių ir gabeno naikintuvų „Su-27“, „Su-30 SM“ dalis. Be piloto, sraigtasparnyje buvo dar du įgulos nariai. Jie nežinojo, kur iš tikrųjų skrenda sraigtasparnis“, – rašo portalas.

Pasak portalo „Ukrajinska Pravda“, sraigtasparnis nusileido Rytų Ukrainos Charkivo srityje. Du įgulos nariai, nežinoję, kur skrenda, esą buvo nužudyti. Pilotas toliau yra Ukrainoje. Čia taip pat yra jau prieš tai iš Rusijos atvykusi jo šeima. Ši informacija kol kas nepatvirtinta.

Prieš tai vadinamieji Rusijos karo tinklaraštininkai pranešė apie jau prieš kelias savaites dingusį Mi-8 sraigtasparnį. Šis esą prarado orientaciją ir nutūpė Ukrainos aerodrome netoli Poltavos miesto. Per kilusį susirėmimą pilotas esą buvo sužeistas, o likę įgulos nariai nužudyti.

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas spaudai Andrijus Jusovas telemaratono eteryje patvirtino, kad toks įvykis iš tikrųjų nutiko, bet nuo smulkmenų susilaikė. Ukraina esą dirba su Rusijos sraigtasparnio, pasidavusio Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, įgula.

„Bus oficiali informacija. Kol kas galiu pasakyti tik tiek, kad yra duomenų apie nusileidusį rusų sraigtasparnį. Truputį palaukite. Vyksta darbai, įskaitant ir įgulos atžvilgiu. Viskas gerai, naujienos bus“, – pažymėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją