Esą įsakymus jis perdavinėjo per savo administraciją, Ukrainos saugumo tarnybą ir Ukrainos vidaus reikalų ministeriją.

Kaip teigia atstovai spaudai, šiuo metu jau nustatyta, jog mitingo dalyvius sutramdyti buvo pavesta „Berkut“ kovotojams, kurie nuo pat šio būrio sukūrimo momento (1992 metais) galėjo naudotis šaunamaisiais ginklais, įskaitant automatinius ir snaiperinius šautuvus.

Kaip skelbia Ukrainos generalinė prokuratūra, tyrimo metu nustatyta, jog snaiperiai į protestuotojus šaudė nuo viešbučio „Ukraina“ stogo.

Kalbant apie snaiperių veiksmus kitose vietose, pavyzdžiui, Profesinių sąjungų rūmuose, viešbutyje „Kazackaja“ ir kitur, informacija dar tikrinama.

Generalinės prokuratūros atstovai taip pat pažymėjo, jog, kalbant apie sulaikytus „Berkut“ kovotojus, pareigūnų dėmesio sulaukė ir padalinio vadas, kurio nurodymus ir vykdė pastarieji.

Taip pat skelbiama, jog šiuo metu tikrinama informacija, ar kartais susišaudyme Maidane nedalyvavo ir kitų Ukrainos specialiųjų jėgos struktūrų kovotojai, konkrečiai kalbama apie būrio „Alfa“ narius, kurie tiesiogiai paklūsta Ukrainos saugumo tarnybai.

Ukrainos generalinės prokuratūros atstovai spaudai taip pat pažymėjo, jog pareigūnams teko atkurti visą susišaudymo Kijevo centre paveikslą, aiškintis visas galimai susijusias aplinkybes, nes ankstesnė Ukrainos generalinės prokuratūros vadovybė sunaikino visus susijusius dokumentus ir kitus apčiuopiamus įrodymus.

Tyrimas tęsiamas.

Sulaikyta 12 „Berkut“ kovotojų

Ukrainos generalinė prokuratūra sulaikė devynis „Berkut“ specialiojo būrio kovotojus. Jie įtariami šaudę į Maidano protestuotojus. Vėliau patikslinta, kad iš viso jau sulaikyta 12 „Berkut“ karių.

Tokią informaciją oficialiai patvirtino laikinai generalinio prokuroro pareigas einantis Olegas Machnickis, skelbia ru.tsn.ua.

„Sulaikyti keli „Berkut“ specialiojo būrio kovotojai. Jie priklauso „Berkut“ specialiajam skyriui, kuris dar vadinamas juoduoju skyriumi. Visi jie dalyvavo specialioje operacijoje. Jau dabar nustatyti įtariamieji, imtasi veiksmų dėl jų sulaikymo. Taip pat atliekamas tyrimas, ieškoma daugiau susijusių asmenų“, - pridūrė Ukrainos generalinio prokuroro pareigas laikinai einantis O. Machnickis ir išreiškė nuomonę, jog greičiausiai bus sulaikyta dar daugiau asmenų nei minėtieji devyni „Berkut“ kovotojai.

Anot O. Machnickio, būtent šie specialiosios paskirties kovotojai gavo kovinių ginklų, konkrečiai kalbama apie snaiperinius šautuvus – jiems buvo patikėta misija pridengti neginkluotus „Berkut“ kovotojus.

Priminsime, jog prie išvažiavimo iš Krymo „Berkut“ kovotojai atvirai tyčiojosi iš Ukrainos karių ir rausėsi po jų daiktus.