Z. Dadajevas neigia alibi, kurį iš pradžių pateikė jam skirtasis advokatas Ivanas Gerasimovas, ir dabar teigia, kad B. Nemcovo nužudymo metu jis buvo Maskvos Nežinskaja gatvėje esančiame restorane, teigia naujasis įtariamojo gynėjas Šamsudinas Cakajevas.

„Turime naują alibi, apie kurį kol kas, gindami įtariamojo interesus, išsamiau nekalbėsime“, – pareiškė Š. Cakajevas. Anot advokato, Z. Dadajevas tvirtina, kad Raudonojoje aikštėje jis nebuvo, nesilankė ir prie nužudytojo politiko namų, nebuvo ir nužudymo vietoje ant Didžiojo Maskvos tilto.
Taip pat, kaip teigia Š. Cakajevas, Z. Dadajevas pareiškė, kad po sulaikymo jis buvo verčiamas liudyti prieš buvusį kolegą iš bataliono „Sever“ Ruslaną Geremejevą, kuris kartu su juo gyveno Maskvoje. Z. Dadajevas, sulaikytas Grozne, į Maskvą buvo atvežtas po to, kai susitiko prisipažinti įvykdęs nusikaltimą. Anot advokato, jo klientui parengtas prisipažinimo tekstas buvo pateiktas dar prieš apklausą.

Remiantis Z. Dadajevo pasakojimu, tyrėjai reikalavo, kad jis liudytų prieš R. Geremejevą, tačiau tekste jau buvo minimas kažkoks Rusikas: žmogus, kuris esą nusikaltimui parūpino pistoletą ir automobilį. 

„Toks asmuo, Rusikas, iš viso neegzistuoja, tai išgalvotas personažas. Jį sugalvojo tie, kas mane kankino. Aš niekada Geremejevo nevadinau Rusiku, jis už mane vyresnis tiek pagal metus, tiek pagal rangą“, – savo naujam advokatui esą sakė Z. Dadajevas. Įtariamasis žudikas tvirtina, kad vienas kitą jie vadino vardais arba pravardėmis.

Anot Š. Cakajevo, sostinėje Z. Dadajevas atostogavo ir tikrai gyveno R. Geremejevo bute Vernoje gatvėje, tačiau tame bute gyveno ir daugiau kolegų, taip pat R. Geremejevo giminės. Kaip skelbia žiniasklaida, R. Geremejevas, neseniai B. Nemcovo byloje apklaustas kaip liudininkas, gali būti išvykęs iš Rusijos.

Pasirašyti apklausos protokolą Z. Dadajevas sutiko mainais už draugo ir kolegos Ruslano Jusipovo, kuris buvo sulaikytas tuo pačiu metu, paleidimą, teigia naujasis advokatas. Jau kitą dieną Z. Dadajevas teisme, kur buvo sprendžiamas jo arešto klausimas, bandė pareikšti esąs nekaltas ir prabilti apie prieš jį naudotą prievartą, teigia Š. Cakajevo.

Parašė laišką R. Kadyrovui

Advokatas taip pat teigia, kad Z. Dadajevas parašė laišką ir Čečėnijos vadovui Ramzanui Kadyrovui, kuriame apie B. Nemcovo nužudymą pareiškė „Aš to nepadariau“. Į klausimą, kodėl būtent jis paverstas pagrindiniu įtariamuoju B. Nemcovo nužudymo byloje, pats Z. Dadajevas atsakyti negalėjo. „Vertinant pagal parodymus, kurių iš mano kliento reikalavo tyrėjai, galima spėti, kad tai naudinga blogų kėslų turintiems respublikos vadovams“, – spėja advokatas.

Šiuo metu Z. Dadajevo gynyba reikalauja, kad Z. Dadajevas būtų dar kartą apklaustas. Neseniai naujasis advokatas pareiškė, kad Z. Dadajevas pasiryžęs savo nekaltumą įrodyti ir melo detektoriumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)