Knygos "Valdžios arogancija" ("The Arrogance of Power") autorius Anthony Summersas teigia, jog į viešumą iškėlė tuos faktus, kuriuos R.Nixono šalininkai stengėsi nuslėpti.

Anot A.Summerso, R.Nixonas išgyvendavo pshichologines krizes, vartodavo nuotaiką keliančius psichotropinius preparatus ir mušdavo savo žmoną.

Vakar buvusio prezidento R.Nixono artimieji šiuos teiginius pavadino visiška nesąmone.

Televizijos kompanijoje BBC dirbantis airis A.Summersas mano kitaip. Šis žurnalistas taip pat yra parašęs eksprezidento J.Edgaro Hooverio bei Holivudo žvaigždės Marilyn Monroe biografiją.

R.Nixono biografijoje autorius įvardija daugelį savo šaltinių. Tiesa, beveik visi jie tvirtino, jog informaciją apie R.Nixoną gavo iš antrų lūpų.

Biografijoje "Valdžios arogancija" tvirtinama, kad R.Nixono vedybinį gyvenimą lydėjo fizinis smurtas bei nuolatiniai žmonos grasinimai skyrybomis.

Autorius cituoja žurnalistą Seymourą Hershą, kuris tvirtina turįs įrodymų, kad kelios įstaigos yra užfiksavusios, jog ponia Nixon nuolat namuose patirdavo smurtą.

Kitas žurnalistas knygoje tvirtina, kad 1962 metais pralaimėjęs Kalifornijos gubernatoriaus rinkimus R.Nixonas taip sumušė žmoną, jog kitą dieną ji negalėjo pasirodyti visuomenėje. Po "Watergate" skandalo, privertusio jį atsistatydinti, R.Nixonas neva taip pat sumušė Patricią savo namuose Kalifornijoje. Po šio įvykio P.Nixon turėjo gultis į ligoninę. Jis mirė 1994-aisiais.

Eksprezidento biografas taip pat teigia, kad R.Nixono namuose būdavo tūkstančiai preparato "Dilantin" tablečių. Išgėręs šio vaisto R.Nixonas esą kalbėdavo nerišliai, prarasdavo judesių koordinaciją, kas akimirksnį keisdavosi jo nuotaika. A.Summerso teigia, jog šias žinias jam suteikė buvęs eksprezidento patarėjas Johnas D.Ehrlichmanas.