21 metų Olga Kuzkova titulo neteko liepos 21 dieną, nes buvo apkaltina prijaučianti neonaciams ir pasisakanti už baltųjų rasės viršenybę.

Skandalas kilo po to, kai internautai, įskaitant ir kovotojus prieš rasizmą, aptiko prieštaringai vertinamų nuotraukų merginos paskyroje socialiniame tinkle „VKontakte“.

Daugumoje O. Kuzkovos nuotraukų socialiniame tinkle „VKontakte“ ji įamžinta žaidžianti futbolą, bučiuojanti savo vaikiną ar tiesiog demonstruojanti puikią figūrą. Nepaisant to, viena nuotrauka jos gyvenimą apvertė aukštyn kojomis.

Joje mergina pakėlusi dešinę ranką – tokį gestą internautai įvertino kaip nacių pasisveikinimo versiją.

Foto: Olga Kuzkova

Fone ant sienos puikuojasi užrašas 14/88, kurį dažnai kaip kodą naudoja baltųjų viršenybės šalininkai ir neonacių grupuotės – 14 reiškia 14 žodžių racistinį šūkį, o 88 – liūdnai pagarsėjusį nacių pasisveikinimą „Heil Hitler“, kurio pirmosios raidės kartoja aštuntąją abėcėlės raidę.

Skaičius 88 užfiksuotas ir dar viename gražuolės paskyroje skelbiamame paveikslėlyje, vaizduojančiame šviesiaplaukę svastika pasipuošusia moterį, įžeidinėjančią žydus ir žmones iš Rusijos Šiaurės Kaukazo regiono.

Yra ir nuotrauka, kuriai O. Kuzkova pozuoja su bičiuliu, kurio kūną puošia tatuiruotės 14 ir 88. Keliose nuotraukose porelė vilki marškinėlius su kaukolėmis ir keltų kryžiais, kurie laikomi neonacių ir baltųjų viršenybės šalininkų simboliais.

Rusijos žiniasklaidos teigimu, O. Kuzkova kelias prieštaringai vertinamas nuotraukas iš savo paskyros jau ištrynė, bet ne visas – dalį buvo pamatyti ir liepos 22 dieną.

Nuotraukos sukėlė tikrą futbolo gerbėjų ir kitų žmonių pasipiktinimą. Su rasizmu kovojančios grupės „CSKA gerbėjai prie rasizmą“ pareikalavo, kad konkurso organizatoriai „skubiai iš O. Kuzkovos atimtų titulą“.

Olga Kuzkova
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)