Šeštadienį regioninis dienraštis „Mannheimer Morgen“ išspausdino interviu su AfD pirmininke Frauke Petry, kuriame kalbama apie jos siūlymus dėl nuodugnių patikrinimų prie Vokietijos pasienio su Austrija, siekiant sumažinti atvykstančių migrantų srautą.

Anot jos, policija turi užkirsti kelią nelegaliai migracijai bet kokiais būdais ir net panaudoti šaunamuosius ginklus, jei to prireiks.

„Nei vienas policininkas nenori šaudyti į pabėgėlius. Aš to nenoriu. Tačiau ginklų panaudojimas yra viena iš paskutinių priemonių“, – pareiškė ji, pridurdama, kad reikia padaryti viską, siekiant to išvengti.

Tai buvo jau ne pirmas kartas, kai AfD nariai prabyla apie ginklų panaudojimą, užkertant migrantams kelią patekti į šalį.

2015 m. lapkritį Europos Parlamentui priklausantis AfD narys Marcusas Pretzellas taip pat užsiminė apie reikmę Vokietijos pasienį ginti pasitelkus ginklus.

Frauke Petry

Dėl savo pastebėjimų daug kritikos sulaukusi F. Petry bandė teisintis sakydama, kad ginklų panaudojimas prieš vaikus yra neleistinas.

Federacinės vidaus reikalų ministerijos atstovas pirmadienį pareiškė, kad ginklų naudojimas bandant žmones atbaidyti nuo nelegalios migracijos yra neteisėtas.

AfD požiūris sukėlė Vokietijos vicekanclerio ir centro kairiosios Socialdemokratų partijos lyderio Sigmaro Gabrielio bei jo kolegos socialdemokratų parlamentinės frakcijos lyderio Thomaso Oppermanno pasipiktinimą.

„Paskutinis Vokietijos politikas, šaudęs pabėgėlius, buvo Erichas Honeckeris“, – tikino T. Oppermannas.

Vienas iš AfD įkūrėjų Berndas Lueke taip pat pareiškė, kad partijos požiūris į pabėgėlius yra nehumaniškas.