Krymsko gyventojai pasakojo, kad po miestą važinėja sunkvežimiai su maisto produktais ir geriamu vandeniu, kurių labiausiai reikia nukentėjusiems žmonėms. Tačiau kai kurie savanoriai, vežiojantys pagalbą, siūlo ją įsigyti už pinigus, skelbia „Life News“.

Miesto valdžia ragina nepirkti produktų iš perpardavinėtojų ir ragina pranešti apie tokius atvejus karštaisiais telefonų numeriais. Vietos policija pripažįsta, kad sukontroliuoti kiekvieną savanorį sudėtinga. Turint galvoje, kad savanoriais gali tapti bet kas, dėl tokių „itin sąžiningų“ asmenų ir nutinka panašūs atvejai, pažymi pareigūnai.

Policijai kol kas nepavyko sulaikyti nė vieno pasipelnyti mėginančio savanorio. Valdžios atstovai per garsiakalbius ragina žmones neleisti aferistams pasinaudoti jų nelaime.

„Ten daug nedorėlių, kurie mėgina pardavinėti nemokamai gautą pagalbą“, - remdamasi žiniasklaidos ir vietoje esančių žmonių pranešimais savo tinklaraštyje rašė televizijos laidų vedėja Tatjana Lazareva.

Tuo tarpu operatyvinis nelaimės padarinių likvidavimo štabas nurodo, kad miestas grįžta prie įprasto gyvenimo – jau važinėja viešasis transportas, atkurtas ryšys, dirba parduotuvės, vaistinės ir viešojo maitinimo įstaigos. Štabo atstovai pažymi, kad produktų kainos parduotuvėse nepadidėjo, o kai kurių prekių net sumažėjo, skelbia „RIA Novosti“.

„Asortimentas už miesto parduotuvių prekystalių gana platus, galima laisvai įsigyti reikiamų maisto produktų, drabužių, higienos prekių. Prekės vėl tiekiamos kiekvieną dieną. Dirba ir bankai“, - sakoma pranešime. Netekusiems pastogės Krymsko centre įrengtas palapinių miestelis, dalijamas karštas maistas.

Savanoriai pamainomis atvyksta iš viso Krasnodaro krašto ir kitų Rusijos regionų. Gyventojams ir komunalinių paslaugų tarnyboms jie padeda tvarkyti kiemus, išvežti šiukšles ir šalinti stichijos padarinius.

Likvidavimo štabas taip pat nurodo, kad „nukentėjusius žmones visą parą stebi medikai: matuoja jiems temperatūrą, esant reikalui, suteikia medicininę pagalbą, įskaitant ir psichologinę“.