Anksčiau buvo pranešta apie 28 žmones, žuvusius per du oro smūgius ant kalvos įsikūrusiai bazei, po kurių detonuojant sprogmenims buvo smarkiai nuniokotas sostinės Fadž Atano rajonas.

Tačiau nuogąstavimai, kad galėjo žūti kur kas daugiau žmonių, pasitvirtino gavus naujus duomenimis iš keturių ligonių.

Tarp žuvusiųjų yra trys televizijos kanalo „Al-Yemen Al-Yawm“ darbuotojai, įskaitant vieną žurnalistą.

Pasak liudininkų, gaisrai kilo pačioje raketų bazėje ir šalimais esančioje degalinėje, o nuožmi ugnies kaitra buvo jaučiama net toliau esančiuose kvartaluose, kone išnykusiuose tirštų dūmų kamuoliuose.

Bazė, kuri tapo antskrydžio taikiniu, priklauso elitinės Respublikos gvardijos raketinei brigadai. Respublikos gvardija tebėra ištikima buvusiam prezidentui Ali Abdullah Salehui, kuris yra kaltinamas dėl sukilėlių husių palaikymo.

Saudo Arabijos karalius nurodė Nacionalinei gvardijai dalyvauti Jemeno kampanijoje

Saudo Arabijos karalius Salmanas antradienį nurodė šalies Nacionalinei gvardijai, kuri laikoma geriausiai aprūpintomis karalystės sausumos pajėgomis, prisidėti prie kampanijos prieš Irano palaikomus husių sukilėlius Jemene.

Iki šiol karines operacijas vykdė Gynybos ministerijai pavaldžios Karališkosios Saudo Arabijos aviacijos pajėgos ir Karališkosios Saudo Arabijos sausumos pajėgos. Nacionalinė gvardija yra atskira karinė struktūra, kuriai vadovauja šių pajėgų ministerija.

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija nurodo, kad nuo jau beveik mėnesį trunkančios karinės kampanijos pradžios ji įvykdė daugiau kaip 2 tūkst. oro smūgių prieš sukilėlių infrastruktūrą ir kad dabar ji visiškai kontroliuoja Jemeno oro erdvę.

PSO: Jemene smurtas jau nusinešė 944 gyvybes

Jemene siaučiantis smurtas nuo kovo pabaigos pareikalavo 944 žmonių gyvybių, dar 3 487 žmonės buvo sužeisti, antradienį pranešė Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO).

JT sveikatos agentūra nurodo, kad šie duomenys gauti iš Jemeno sveikatos įstaigų, tačiau tikrieji skaičiai gali būti didesni, kadangi dar daug sužeistųjų nesikreipia į ligonines.

Praėjusį penktadienį PSO informavo, kad nuo kovo 19 dienos žuvo 767 žmonės ir 2906 buvo sužeisti.

PSO pateikia bendrą žuvusių bei sužeistų karių ir civilių gyventojų skaičių.

Daugiašalis konfliktas Jemene prasidėjo praėjusiais metais, kai Irano palaikomi husių sukilėliai, šiitai, užėmė šalies sostinę Saną.
Saudo Arabijos vadovaujama sunitiškų arabų šalių koalicija praėjusį mėnesį pradėjo aviacijos atakas prieš sukilėlių objektus, žadėdama atkurti prezidento Abdrabbuh Mansour Hadi, kuris pabėgo iš šalies į Rijadą, valdžią.