Ph. Starckas praėjusią savaitę sukėlė sąmyšį, kai duodamas interviu radijui pareiškė, kad pernai metais kartu su S. Jobsu darbavosi prie revoliucinio projekto, kuris maždaug po aštuonių mėnesių turėtų būti baigtas.

Prancūzų dizaineris Philippe Starckas
Atsižvelgiant į dabar sklandančius gandus, daugelis pamanė, kad kalbama apie „Apple“ televizorius. Vis dėlto „Apple“, kuri S. Jobso vadovavimo laiku buvo labai uždara bendrovė, netrukus šiuos gandus paneigė – Ph. Starckas neprisideda prieš jokio koncerno produkto gamybos. Kad S. Jobsas savo šeimai projektavo jachtą, paaiškėjo iš biografijos, paskelbtos iškart po jo mirties. Savo biografui Walteriui Isaacsonui S. Jobsas buvo rodęs laivo modelį ir brėžinius. Tai minimalistinio dizaino jachta su daugybe stiklinių paviršių.

Vėžiu sergantis „Apple“ įkūrėjas į šį projektą žvelgė kaip į išgyvenimo kovos dalį. „Žinau, kad gali būti, jog aš mirsiu ir Laurene paliksiu pusiau baigtą laivą, - sakė jis W. Isaacsonui. - Vis dėlto privalau tai tęsti. Jeigu aš to nedarau, tai įrodymas, kad aš mirštu“.

Dizaineris Ph. Starkas tvirtina, kad septynerius metus kartą per mėnesį susitikdavo su S. Jobsu.