Trečiadienį režimo aviacija smogė mažiausiai šešiose skirtingose Rytų Gutos vietose, sakė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas Rami Abdul Rahmanas.

Pasak jo, tarp minėtų aukų yra 10 vaikų ir septynios moterys. Tad iš viso nuo pirmadienio žuvusiųjų skaičius pasiekė 185.

Anksčiau skelbta, kad daugiausia aukų buvo Džisrino mieste. Naujienų agentūros AFP reporteris korespondentas nurodė, kad antskrydžiai smogė vietovėms netoli mokyklos, turgaus ir mečetės.

Turguje daržovių prekystaliai buvo išvartyti ir sulaužyti, šalia mečetės gulėjo nejudantis žmogaus kūnas. Ten atskubėję gelbėtojai iš griuvėsių ištraukė moterį ir tris vaikus.

Dar du vaikai ir moteris žuvo Sakbos mieste, kur gatvėse buvo matyti žmonių palaikų ir apdaužytų automobilių.

Maždaug 400 tūkst. žmonių gyvena vyriausybės paskelbtos apgulties sąlygomis, todėl į regioną beveik neįmanoma įvežti maisto ir vaistų.

Sirijos vyriausybės pajėgų karo lėktuvai šią savaitę intensyviai bombardavo Rytų Gutą ir pražudė dešimtis žmonių. Dar šimtai vietos gyventojų buvo sužeisti.

Trečiadienį per režimo antskrydžius žuvo 38 civiliai, paskelbė SOHR.

Antradienis tapo kruviniausia diena per ištisus mėnesius, kai Rytų Gutoje režimo pajėgų oro smūgiai pareikalavo 80 civilių gyvybių.

Į rytus nuo sostinės Damasko esanti Rytų Guta yra viena paskutinių sukilėlių, tarp jų – islamistų – tvirtovių Sirijoje.

Vyriausybės pajėgos per karines operacijas arba vietines paliaubų sutartis jau atsikovojo daugumą kitų sukilėlių kontroliuojamų teritorijų aplink Damaską.

Rytų Guta yra vienas iš rajonų, kuriuose režimo sąjungininkės Rusija ir Iranas bei sukilėlių šalininkė Turkija praėjusią liepą susitarė įkurti vadinamąsias deeskalavimo zonas, tačiau šią savaitę padėtis ten smarkiai pablogėjo.