Pasak sukilėlių lyderių, rusų karininkai ir kariai jau anksčiau vadovavo operacijai, tačiau dabar esą yra pirmas kartas, kai vyriausybė Maskvoje sausumos dalinius pasiuntė tiesiai į mūšį.

„Rusijos specialiosios pajėgos kaunasi mūšio lauke. Rusai dabar kišasi tiesiogiai“, - sakė kapitonas Naji Mustafa, Turkijos remiamo sukilėlių aljanso „Nacionalinis išlaisvinimo frontas“ (NLF) atstovas.

Rusų sausumos daliniai kartu su Sirijos pajėgomis atkovojo strategiškai svarbią Humaimato kalvą šiaurėje esančioje Hamoje, kuri praėjusią savaitę buvo atitekusi sukilėliams. Keli Sirijos armijos mėginimai tai padaryti prieš tai žlugo.

„Kai vyriausybiniams daliniams nepavyko, Rusija įsikišo tiesiogiai. Prieš tai ji regione surengė daugiau kaip 200 atakų iš oro“, - kalbėjo N. Mustafa. Gynybos ministerija Maskvoje šios informacijos kol kas nekomentavo.

Daugiau kaip du mėnesius trunkantis puolimas Idlibo regione stringa jau kurį laiką. Tai yra viena iš nedaugelio Rusijos nesėkmių nuo intervencijos į Sirijos pilietinį kartą prezidento Basharo al Assado naudai 2015-aisiais.

Rusijos sausumo dalinių buvimą patvirtino ir sukilėlių grupuotės „Jaish al Izza“ vadovas Jamilas al-Salehas. „Sirijos pajėgų situacija buvo sunki ir jos buvo priverstos mūšio lauke prašyti rusų dalinių pagalbos“, - teigė jis.