Turkija ir Rusija padėjo sudaryti paliaubas, kurių didžiąja dalimi laikėsi nuo praėjusio ketvirtadienio. Taikos derybos turėtų vykti Astanoje, Kazachstane.

„Režimas ir jo sąjungininkės ir toliau tęsė šaudymą bei padarė daug kitų didelių pažeidimų. Kol jie vykdomi, sukilėliai skelbia visų su derybomis Astanoje susijusių diskusijų įšaldymą“, – teigiama pranešime, kurį pirmadienį pasirašė daugelis Sirijos sukilėlių grupuočių.

Pranešime dėmesys kreipiamas į kovas sukilėlių kontroliuojamame Vadi Barados regione, esančiame netoli sostinės Damasko. Pastarosiomis savaitėmis sukilėliai kaltino vyriausybę ir jos sąjungininkes bandymu užimti šią teritoriją, tiekiančią sostinei vandenį. Sirijos kariuomenė neigia visus kaltinimus.

Naujųjų metų išvakarėse Jungtinių Tautų Saugumo Taryba vieningai nubalsavo pritarti Rusijos ir Turkijos pastangoms užbaigti kovas Sirijoje ir suorganizuoti taikos derybas. Naujas paliaubų susitarimas galioja visoje Sirijoje, tačiau į paliaubas nėra įtraukti vadinamosios „Islamo valstybės“ (IS), „Jabhat Fateh al Sham“ (JFS) džihadistai ir kurdų YPG kovotojai.