Per išpuolį režimo tvirtovės Latakijos rytiniame rajone aukų skaičius išaugo iki „22 žuvusiųjų ir 62 sužeistųjų“, pranešė valstybinė televizija.

Anksčiau valstybinė naujienų agentūra SANA informavo, kad dviem minosvaidžių sviediniams pataikius į gyvenamąjį rajoną, žuvo 12 žmonių, sužeisti 57.

Alavitų religinės mažumos, kuriai priklauso Sirijos valdantysis klanas, tvirtovė Latakija anksčiau dažniau išvengdavo panašių išpuolių per puspenktų metų šalyje nesiliaujantį pilietinį karą.

Nors sukilėliai ir džihadistai, tarp jų „al Qaeda“ padalinys Sirijoje, seniai taikosi į šį regioną, iš dalies dėl to, kad būtent jis yra laikomas režimo tvirtove.

Rugsėjo mėnesį provincijos sostinės Hamamo aikštėje sprogus automobiliui, žuvo 10 žmonių ir sužeista kelios dešimtys.

Pasak šaltinio Sirijos saugumo pajėgose, antradienio išpuolis buvo įvykdytas netoli Latakijos Tišreno universiteto, „kur buvo susirinkę daug studentų“.

Abir Selman, literatūrą universitete studijuojanti 24 metų studentė sakė, kad laukdama autobuso išgirdo sprogimus.

„Visur matėsi kraujas, žmonės bėgo į visas puses“, – pasakojo ji naujienų agentūrai AFP.

„Praėjau pro kūną, iš kurio buvo likusios tik apatinės galūnės... Šioje stotelėje laukiame kiekvieną dieną“, – pridūrė A.Selman.

Sirijos valstybinė televizija parodė reportažą, kuriame gatvėje buvo matyti kraujo dėmės, išdužę stiklai ir aplamdyti automobiliai.

Televizija taip pat pranešė, kad, minosvaidžio sviediniams pataikius į gyvenamąjį rajoną Damaske, žuvo vienas žmogus ir sužeisti dar penki.

Pasak nevyriausybinės organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), į skirtingus sostinės rajonus pataikė mažiausiai 10 minosvaidžio sviedinių.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija pranešė, kad dar keturi žmonės, tarp jų vienas vaikas, žuvo vyriausybės pajėgoms raketomis apšaudžius į rytus nuo Damasko esantį Dumos miestą.

Žuvusiųjų skaičius gali išaugti, nes kai kurie sužeistieji yra kritinės būklės, nurodė SOHR.

Duma yra Rytų Gutos opozicijos bastione, kurį reguliariai bombarduoja režimo pajėgos.

Praėjusią savaitę per įtariamus Rusijos aviacijos smūgius šiame mieste žuvo 23 civiliai gyventojai.

2011 metų kovą nuo antivyriausybinių protestų prasidėjęs Sirijos konfliktas peraugo į pilietinį karą ir nusinešė daugiau 250 tūkst. žmonių gyvybių, dar beveik 12 mln. žmonių – beveik pusė šalies gyventojų – buvo priversti palikti savo namus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)