B. al Assadas mano, kad Turkijos ginkluotąsias oro pajėgas numušti Rusijos bombonešį Su-24 paskatino Turkijos prezidento Recepo Tayypo Erdogano nesugebėjimas susitaikyti su esama padėtimi.

Tokią nuomonę jis pareiškė per interviu Čekijos televizijai. Šio pokalbio tekstą paskelbė oficiali Sirijos naujienų agentūra SANA, rašo lenta.ru.

Sirijos prezidentas teigė, kad neišlaikė R. T. Erdogano nervai, nes Rusijos įsikišimas pakeitė jėgų pusiausvyrą.

„R. T. Erdogano nesėkmė Sirijoje, jo teroristinių grupuočių nesėkmė reiškia jo paties politinę pabaigą“, – pareiškė B. al Assadas. Jis pridūrė, kad bet kokiu atveju toks Turkijos žingsnis neturės įtakos jėgų pasiskirstymui.

„Karas su terorizmu tęsiasi, Rusijos parama stiprės“, – įsitikinęs B. al Assadas.

Lapkričio 24-osios rytą Turkijos karinės oro pajėgos netoli sienos su Sirija numušė Rusijos lėktuvą. Turkijos kariuomenės pareigūnai pareiškė, kad į šalies oro erdvę įskridusį Rusijos bombonešį karinės pajėgos įspėjo, tačiau, orlaivio „Su-24“ pilotams nereagavus, jį numušė Turkijos naikintuvai.

Liaupsės Rusijai

Dėl Rusijos įsikišimo į Sirijos konfliktą matomi akivaizdūs pokyčiai, ypač pastebimas „Islamo valstybės“ grupuotės gretų retėjimas, teigė šalies prezidentas B. al Assadas, skelbia BBC.

Rusija antskrydžius Sirijoje pradėjo rugsėjo pabaigoje, siekdama padėti savo sąjungininkui B. al Assadui.

Sirijos prezidentas Čekijos televizijai sakė, kad JAV oro atakos nesulėtino IS, tai pavyko padaryti tik Rusijos pajėgoms. Rusija sako kovojanti tik su IS grupuote, tačiau manoma, kad ji atakuoja opozicijos kovotojus, kurie priešinasi B. al Assado valdymui.

Anot B. al Assado, nuo to laiko, kai JAV pradėjo oro atakas Sirijoje, IS grupuotė ir toliau plėtėsi bei verbavo vis daugiau žmonių iš viso pasaulio.

Rusijai įsitraukus į tą pačią kovą, dar vadinama kova prieš terorizmą, IS gretos pradėjo mažėti, kaip ir „Al-Nusra Front“ bei kitų teroristų grupuočių. Tokia realybė. Faktai kalba patys už save“, – teigė Sirijos prezidentas.