„Atsakydami į oficialų Kinijos prezidento Xi Jinpingo kvietimą“, B. Al Assadas ir jo žmona „nuo ketvirtadienio lankysis Kinijoje“, sakoma prezidentūros pranešime. „Per vizitą bus daug susitikimų ir renginių“ Pekine ir Hangdžou, sakoma pranešime ir priduriama, kad prezidentą lydės „politinė ir ekonominė delegacija“.

Kinija bus trečioji ne arabų šalis, kurią B. Al Assadas bus aplankęs nuo 2011 m., kai Sirijoje kilo karas. Pekinas suteikia Damaskui tarptautinę paramą, ypač Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje, kur ne kartą susilaikė nuo rezoliucijų prieš Damaską.

Abiejose šalyse taip pat ne kartą lankėsi jų abiejų pareigūnai.

Pranešimas apie B. Al Assado vizitą paskelbtas praėjus šešiems mėnesiams po netikėto Kinijos tarpininkauto regiono varžovių Saudo Arabijos ir Irano susitarimo atkurti diplomatinius santykius ir atidaryti ambasadas. Tai sukėlė diplomatijos audrą Artimuosiuose Rytuose, kur po vasario 6 d. Siriją ir Turkiją sukrėtusio mirtino žemės drebėjimo arabų ryšiai su Irano sąjungininku B. Al Assadu buvo atnaujinti.

Po šio susitarimo Rijadas per Saudo Arabijoje gegužę vykusį viršūnių susitikimą pasisakė už Sirijos grįžimą į arabų šeimą ir taip nutraukė daugiau nei dešimtmetį trukusią Damasko regioninę izoliaciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją