Rusija nurodė, kad ši pertrauka tęsis bent iki 16 val. Grinvičo (19 val. Lietuvos) laiku ir gali būti dar pratęsta. Sirijos armija nurodė, kad paliaubos truks tris dienas.

Sirijos ir Rusijos aviacija savo antskrydžius prieš sukilėlių kontroliuojamus Alepo rajonus sustabdė nuo antradienio 7 val. Grinvičo (10 val. Lietuvos) laiku.

Sirijos armija paskelbė, kad atidaro aštuonis koridorius, kuriais iš miesto saugiai pasitraukti gali daugiau kaip 250 tūkst. civilių, įstrigusių sukilėlių rajonuose.

Sirijos armija taip pat nurodė, kad dviem iš jų gali naudotis ir sukilėlių kovotojai, bet paragino juos palikti savo ginklus.

Jungtinės Tautos yra sakiusios, jog pauzės trukmė nepakankama, kad būtų galima nugabenti kokią nors pagalbą gyventojams sukilėlių kontroliuojamuose rajonuose, kurie kone be pertraukų yra apsiausti nuo liepos vidurio.

JT pasiuntinys Staffanas de Mistura sakė, jog per šias paliaubas iš nusiaubtos rytinės miesto dalies bus galima saugiai evakuoti tik 200 sužeistųjų.

Sirijos režimas ir jo sąjungininkė Rusija rugsėjo 22 dieną pradėjo puolimą su tikslu atkovoti rytinę miesto dalį, kurią sukilėliai kontroliuoja nuo 2012 metų.

Per aviacijos bombardavimus ir artilerijos apšaudymus žuvo maždaug 400 žmonių, o dar daugiau kaip 2 tūkst. buvo sužeisti, nurodo JT.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)