"Dešimtys jaunų vyrų dalyvavo eitynėse prie islamo teismo būstinės Šaaro rajone, reikalaudami suimti ir nubausti "kankiniu tapusio vaiko Mohammado Qattaa" žudikus, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Vaizdo įraše, nufilmuotame aktyvistų ir paskelbtame SOHR, matoma grupė demonstrantų, mojuojančių Sirijos sukilėlių vėliava per antradienį vykusį protestą tame Alepo rajone.

M.Qattaa buvo nužudytas sekmadienį grupės islamistų kovotojų, kurie, kaip manoma, yra atvykę į Siriją į užsienio. Tas berniukas buvo apkaltintas šventvagyste, nes vartojo įprastą išsireiškimą arabų kalba, kuriame minimas pranašas Mahometas.

Kaip nurodo SOHR, berniukas buvo nužudytas savo tėvų akivaizdoje - nušautas į burną ir kaklą.

Sukrečiančios šio paauglio kūno nuotraukos pasklido socialiniuose tinkluose, o šią egzekuciją pasmerkė SOHR, opozicinė Nacionalinė koalicija ir aktyvistai.

Tas incidentas paskatino atkreipti dėmesį į radikaliausius ginkluotos opozicijos elementus, įskaitant grupuotę "al Nusra Front", prisiekusią ištikimybę tarptautiniam teroristų tinklui "al Qaeda".