Be to, 19 metų Vadimo Kostenko iš Kubanės žūtį leidiniui RBK patvirtino jo giminaitis, rašo newsru.com.

Aktyvisto Ruslano Levjevo tinklaraštyje svetainėje livejournal.com pateikiamos rusų kario žūties Sirijoje tyrimo detalės. Tinklaraštininkai apie žuvusį karį sužinojo iš vieno įrašo socialiniame tinkle „VKontakte“.

Čia vienas vartotojas dėl V. Kostenko žūties išreiškė užuojautą.

Komentaruose atsakydamas į klausimus įrašo autorius nurodė, kad jo draugas žuvo vykdydamas karines užduotis Sirijoje, kur kovojo pagal kontraktą.

Tinklaraštininkai išsiaiškino, kad įraše buvo kalbama apie karinio dalinio nr. 20926 (karinių oro pajėgų 834-asis mokymo centras, Rostovo srities Zernogrado miestas) karį Vadimą Aleksandrovičių Kostenką, gimusį 1996 metų balandžio 18 dieną (19 metų).

„Patikrinę informaciją, jo profilį, jo draugų ir giminaičių profilius, mes radome daugybę įrodymų, kad jis tarnavo pagal kontraktą. Privalomąją karinę tarnybą jis baigė 2015 metų birželį ir iš karto pasirašė kontraktą“, - savo tinklaraštyje rašė aktyvistas.

Apie rusų kario žūtį Sirijoje dar spalio 23 dieną rašė leidinys „Wall Street Journal“.

Rusijos gynybos ministerija viešai neigia, kad per Rusijos vykdytą operaciją žuvo Rusijos piliečių.

Bet ministerijos pareigūnas patvirtino, kad vienas rusų karys mirė Sirijoje, nes neatsargiai elgėsi su ginklu, rašoma straipsnyje.

Tas pats šaltinis pranešė leidiniui, kad specialios pajėgos buvo išvestos iš Ukrainos, iš prorusiškų separatistų kontroliuojamų teritorijų, ir išsiųstos į Siriją.

Pašnekovas palygino šią grupuotę su JAV elitiniu antiteroristiniu „Delta Force“ būriu.

Žiniasklaidoje nuskambėjus pranešimams apie Rusijos kario žūtį Sirijoje, Rusijos gynybos ministerija netruko išplatinti savo komentarą.

Kaip pareiškė ministerija, samdomas karys nusižudė po budėjimo.

Anksčiau apie jo mirtį pranešė giminaitis. Pasak jo, karys išvyko į komandiruotę rugsėjo 14 dieną, o rugsėjo 25 dieną šeimai buvo pranešta apie jo mirtį. Karinio komisariato atstovų teigimu, Kostenka buvo rastas miręs. Daugiau informacijos nepateikta.