Antskrydis įvykdytas Džabalos kaime, esančiame Idlibo provincijos pietuose, o visi žuvusieji priklausė vienai šeimai, pranešė nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija, remdamasi šaltiniais Sirijoje, pranešė nustačiusi oro antskrydį organizatorę pagal skrydžių pobūdį, taip pat naudotus orlaivius ir amuniciją.

SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas) teigė, kad tai buvo daugiausia aukų pareikalavusi tokia Rusijos ataka nuo rugpjūčio 31-osios, kai Maskva paskelbė paliaubas šioje teritorijoje.

Nuo to laiko per įvairius Rusijos aviacijos smūgius regione žuvo dar aštuoni civiliai gyventojai.

Idlibo regioną, kuriame gyvena maždaug 3 mln. žmonių, iš kurių daugelis buvo priversti palikti savo namus dėl jau aštuonerius metus trunkančio karo, kontroliuoja buvęs „Al Qaeda“ padalinys Sirijoje.

Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) pajėgos balandžio mėnesį pradėjo niokojančią karinę kampaniją prieš Idlibą, per kurią jau žuvo apie tūkstantį civilių gyventojų ir daugiau nei 400 tūkst. žmonių buvo priversti pabėgti iš savo namų.

Visgi didžiausios režimo rėmėjos Maskvos rugpjūčio pabaigoje paskelbtų paliaubų iš esmės yra laikomasi, nors SOHR teigia, kad susidūrimų išlieka.

Penktadienį per susirėmimus Idlibo regiono vakariniuose pakraščiuose žuvo 23 režimo kovotojų, taip pat 11 džihadistų ir sukilėlių sąjungininkų.

Praėjusią savaitę pirmą kartą nuo 2011 metų išvykęs aplankyti karių regione Basharas al Assadas teigė, kad Idlibas yra pagrindinis likęs pilietinį karą užbaigti trukdantis frontas.

Tuo metu prezidento pajėgos dislokavosi kurdų daugumos rajonuose į rytus nuo Idlibo, kad padėtų sustabdyti mirtinus Turkijos puolimus.

Sirijos kare, kuriame žiauriai malšinami prieš prezidentą nukreipti protestai, nuo 2011 metų pradžios jau žuvo 370 tūkst. žmonių, o milijonai buvo priversti palikti savo namus.