Turkų pajėgos reaguodamos į ataką apšaudė jų aptiktus taikinius regione, pažymima ministerijos pareiškime. Jame nepateikiama išsamesnės informacijos apie vėlai pirmadienį įvykdytą išpuolį ir nenurodyta, kas galėjo būti už jį atsakingas.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) – opozicijos konflikto stebėjimo grupė – nurodė, kad susprogo pakelės bomba, septynių turkų karinių transporto priemonių kolonai važiuojant keliu, jungiančiu Bab al Havos sienos perėją su Kfar Lusino kaimu Sirijos pasienyje.

SOHR duomenimis, vienai iš transporto priemonių buvo smogta tiesiogiai, o į incidento vietą išskubėjo greitosios pagalbos automobiliai, kad evakuotų sužeistus turkų karius.

Turkijos pajėgos buvo kuriam laikui buvo apsupusios aplinkinę teritorioją, nieko neįsileisdamos į vidų, informavo organizacija.

Pernai Maskva ir Ankara susitarė dėl paliaubų, užkirtusių kelią Rusijos remiamos sirų vyriausybės puolimui prieš Idlibą – paskutinę svarbią sukilėlių tvirtovę Sirijoje. Neskaitant pavienių pažeidimų, ugnies nutraukimo režimo nuo to laiko laikomasi.

Rusija yra pagrindinė Damasko karinė sąjungininkė, o Turkija palaiko Sirijos opoziciją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)