Grupuotė „Jabhat Fateh al-Sham“ socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje paskelbė, kad jos vadas Abu Omaras Sarakebas žuvo oro antskrydžio Alepo provincijoje metu.

Žinutėje nepranešama, kurios valstybės pajėgos įvykdė šį antskrydį.

Liepos pabaigoje grupuotė „Al Nusra Front“ pasikeitė pavadinimą į „Jabhat Fateh al-Sham“, tuo pat metu, kaip teigiama, nutraukdama ryšius su „Al Qaeda“.

Sirijos vyriausybė, Rusija ir JAV vadovaujama koalicija jau kurį laiką vykdo oro antskrydžius prieš kovotojų grupuotes Sirijoje.

Naujienų agentūros „Reuters“ cituojamas šaltinis teigė, kad į A. O. Sarakebą ir kitus buvo nusitaikyta Kafr Nahos kaime, esančiame į vakarus nuo Alepo.

Nepatvirtintais duomenimis, žuvo ar buvo sužeisti dar keli aukšto rango grupuotės nariai, pranešė „Reuters“.

Sirijos žmogaus teisių stebėjimo organizacija – Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi grupė, informaciją gaunanti iš Sirijoje veikiančių aktyvistų, pranešė, kad neidentifikuoti lėktuvai smogė tuo metu, kai vyko „Jabhat Fateh al-Sham“ susirikimas. Per antskrydį žuvo A. O. Sarakebas ir dar vienas karo vadas, įvardijamas kaip Abu Muslemas al Shamis.

„Al Nusra“, kaip ir grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), vasarį nebuvo pakviesta pasirašyti karo veiksmų Sirijoje nutraukimo susitarimo.

JAV teigimu, nepaisant naujo šios grupuotės vardo, jos ir toliau ją laiko teroristine organizacija.