"Sirija nenaudos jokių cheminių ar kitų neįprastinių ginklų prieš savo civilius (gyventojus) ir naudos juos tik agresijos iš išorės atveju", - spaudos konferencijoje Damaske sakė J.Makdissi.

Sirija atmetė Arabų Lygos pasiūlymą B.Assadui trauktis

Sirija atmetė Arabų Lygos (AL) raginimą prezidentui Basharui al Assadui atsisakyti valdžios, pirmadienį per spaudos konferenciją sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Jihadas Makdissi.

"Apgailestaujame, kad Arabų Lyga nusirito iki šito lygio ryšium su viena šios institucijos valstybe nare, - sakė jis. - Šis sprendimas yra tik Sirijos žmonių, kurie vieninteliai yra savo vyriausybių likimo šeimininkai".

Sirijos sukilėliai kaunasi su režimo pajėgomis Alepo mieste

Sirijos didžiausio miesto Alepo kai kuriuose rajonuose pirmadienį vyko įnirtingi susirėmimai, o sostinėje Damaske vyriausybės pajėgų kariai spyriais atidarinėjo namų duris ir ieškojo sukilėlių per valymo operaciją, surengtą po savaitę trukusių smarkių gatvės mūšių.

Aktyvistų paskelbtuose keliuose vaizdo įrašuose matoma, kaip sukilėlių kovotojai Alepo rajone Sachuroje džiūgauja ir meldžiasi prie degančio vyriausybės pajėgų taiko, taip pat važinėja kitu tanku, veikiausiai užgrobtu per neseniai vykusį mūšį.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi žmogaus teisių organizacija "Syrian Observatory of Human Rights" (SOHR) pranešė apie įnirtingus susirėmimus Alepo šiaurės rytiniuose rajonuose, įskaitant Sachurą ir Hananą, kuriuos bombardavo vyriausybės pajėgos.

SOHR nurodė, kad daug gyventojų pabėgo iš šių rajonų, kai mūšiai aprimdavo.

Nepriklausomi šaltiniai negalėjo patvirtinti mūšių vaizdų, matomų aktyvistų paskelbtuose vaizdo įrašuose.

3 mln. gyventojų turintis Alepas tapo naujo opozicijos pajėgų aljanso, pasivadinusio Suvienijimo brigadomis, puolimo centru. Ši grupuotė sekmadienį paskelbė pradedanti operaciją, siekdama užimti šį miestą.

Didžiausios kovos vyko šio didmiesčio šiaurės vakaruose.

Tačiau panašu, kad Sirijos vyriausybės pajėgos sugebėjo atkovoti kontrolę didžiojoje Damasko dalyje po sostinėje savaitę trukusių kovų su sukilėliais.

Rusijos oro bendrovė "Aeroflot" nutraukia skrydžius į Siriją

Rusijos valstybinė oro bendrovė "Aeroflot" pirmadienį paskelbė nuo ateinančio mėnesio panaikinsianti reisus į Damaską dėl mažėjančios bilietų paklausos skrydžiams į sukilimo apimtą Siriją.

"Užtarome šį maršrutą dėl komercinių priežasčių", - bendrovės atstovas sakė naujienų agentūrai "RIA Novosti".

"Šie skrydžiai baigiami rugpjūčio 6 dieną dėl keleivių skaičiaus mažėjimų, kurį nulėmė ginkluotas konfliktas", - kitas "Aeroflot" atstovas sakė naujienų agentūrai ITAR-TASS.

Didžiausios Rusijos oro bendrovės tinklalapis rodo, jog "Aeroflot" lėktuvai į Damaską ir atgal skraido dukart per savaitę.

Rusija iki šiol palaiko glaudžius diplomatinius ryšius su Sirija ir yra viena iš paskutinių pasaulio galybių, tebepripažįstančių šios šalies prezidento Basharo al Assado valdžią.

Sirijoje taip pat gyvena dešimtys tūkstančių etninių rusų, taip pat sirų, studijavusių buvusioje Sovietų Sąjungoje.