„Maldauju, kad pasaulis parvežtų mano vaiką namo. Ji nuvyko į festivalį tik pasilinksminti, o dabar yra Gazoje, ir ji nėra vienintelė“, – žurnalistams Tel Avive sakė Keren Scharf Schem, turėdama omenyje pietų Izraelyje vykusį muzikos festivalį „Nova“, kuris buvo koordinuoto „Hamas“ teroro išpuolio taikinys, rašo CNN.

Izraelio gelbėjimo tarnybos Zaka duomenimis, išpuolio metu žuvo mažiausiai 260 žmonių, o kai kurie dalyviai buvo paimti įkaitais.

Laikydama savo dukters nuotrauką, Keren Scharf Schem sakė iki pirmadienio nežinojusi, ar jos dukra mirusi, ar gyva. Ji žinojo tik tai, kad ji galėjo būti pagrobta.

„Mačiau, kad ji gyva, mačiau, kad ji buvo... Anksčiau girdėjau gandus, kad ji buvo pašauta į petį arba į koją, matosi, kad į petį, matau, kad jai buvo atlikta operacija. Ji labai išsigandusi, atrodo, kad jai labai skauda, ir aš matau, kad ji sako tai, ką jai liepia“, – žurnalistams sakė įkaitės mama.

Ji pasakoja, kaip reagavo, kai pirmą kartą pamatė „Hamas“ išleistą vaizdo įrašą.

„Pradėjau šaukti, nukritau ant grindų ir rėkiau. Nežinojau, ką matau, ir pamačiau savo vaiką. Tada pradėjome verkti ir galvoti: „oho, ji gyva!“ ir buvome tokie laimingi. Tada aš išsigandau. Tai amerikietiški kalneliai“, – pridūrė įkaitės mama.

M. Schem broliai sakė, kad jie „pasitiki vyriausybe ir visais pasaulio lyderiais, kad šie padarys viską, ko reikia, kad visi įkaitai būtų sugrąžinti“.

„Hamas“ pranešė, kad laiko iki 250 įkaitų, paimtų per spalio 7 d. Grupuotės atstovas sakė negalintis nustatyti tikslaus įkaitų skaičiaus dėl nuolatinių Izraelio antskrydžių, per kuriuos, jo teigimu, žuvo 22 belaisviai. CNN negali patvirtinti šių teiginių.

Izraelio kariuomenė pirmadienį pranešė, kad mažiausiai 199 žmonės yra laikomi įkaitais Gazos Ruože.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją