Egzekucija buvo įvykdyta nepaisant žmogaus teisių gynimo grupių, teigiančių, kad mirties bausmė neturi įrodyto atgrasomojo poveikio nusikalstamumui, prieštaravimų.

„Mirties bausmė Saridewi Binte Djamani įvykdyta 2023 metų liepos 28 dieną“, – sakoma Centrinio narkotikų biuro (CNB) pranešime.

Ji buvo nuteista už tai, kad pardavė „ne mažiau kaip 30,72 g“ heroino, t. y. daugiau kaip du kartus didesnį kiekį, už kurį Singapūre skiriama mirties bausmė.

„30,72 g diamorfino (heroino – red.) yra daugiau nei dvigubai didesnis kiekis, kurio užtenka maždaug 370 piktnaudžiautojų priklausomybei patenkinti per savaitę“, – pridūrė CNB.

Biuro teigimu, Saridewi „buvo užtikrintas visapusiškas tinkamas procesas pagal įstatymą“ ir ji skundė nuosprendį ir bausmę, bet jos skundas buvo atmestas. Jos malonės prašymas Singapūro prezidentei taip pat nebuvo patenkintas, pridūrė CNB.

Nevyriausybinės organizacijos „Amnesty International“ teigimu, Singapūras, kartu su Kinija, Iranu ir Saudo Arabija, yra šalys, kuriose praėjusiais metais buvo įvykdytos mirties bausmės kaliniams už nusikaltimus, susijusius su narkotikais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją