Miestas–valstybė dėl nežymiai padidėjusio sergamumo neseniai sugriežtino ribojimus, kai prieš tai kelis mėnesius beveik nebuvo pranešama apie vietinio infekcijos perdavimo atvejus.

Į galiojančius apribojimus įskaitomas mokyklų uždarymas, esant ženklų, kad naujosios atmainos, įskaitant indiškąją, labiau paveikia vaikus.

Per televiziją transliuotoje kalboje premjeras Lee Hsienas Loongas paskelbė, kad netrukus bus atverta 12 m. ir vyresnių gyventojų registracija skiepams.

Singapūro vaistų reguliuotojai anksčiau šį mėnesį patvirtino „Pfizer/BioNTech“ vakcinos naudojimą skiepijant 12–15 m. amžiaus paauglius. Šiuo preparatu prieš tai buvo leidžiama skiepyti tik vyresnius kaip 16 m. žmones.

Daugiau kaip 400 tūkst. Singapūre gyvenančių moksleivių galės nuo antradienio pradėti registruotis skiepams, o pačios procedūros vyks nuo ketvirtadienio, teigė pareigūnai.

Singapūro premjeras taip pat paskelbė, kad miestas–valstybė nuo birželio 13 d. veikiausiai galės sušvelninti ribojimus, nes nuosekliai mažėja vietinio infekcijos perdavimo atvejų. Į apribojimus, be kita ko, įskaitomas draudimas susiburti daugiau kaip dviem žmonėms ir aptarnauti klientus maitinimo įstaigų viduje.

Lyginant su likusiu pasauliu, pandemijos protrūkis Singapūre buvo gana nedidelis – pareigūnai iš viso užfiksavo kiek daugiau nei 62 tūkst. infekcijos atvejų ir 33 mirtis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)