Susitikimo pradžioje prezidentas sakė: "Šiandien mes pakeitėme susitikimo formą ir vietoj priėmimo susirinkome tiesiog pasikalbėti. Manau, priežastis visiems suprantama - tai įvykiai, siaubingi įvykiai, susiję su atominiu laivu "Kursk".

"Mes visi skaudama širdimi ir, neperdėsiu pasakęs, su ašaromis akyse stebime dabar Barenco jūroje vykstančią tragediją. Jūreiviai daro viską, kad išgelbėtų savo draugus", - sakė prezidentas.

"Deja, kartais ne mes, bet įvykiai diktuoja mums padėties raidos logiką. Bet mes iki paskutinės minutės darysime viską, kad išgelbėtume visus, kuriuos galima išgelbėti. Grumsimės dėl kiekvieno mūsų jūreivio gyvybės. Ir tikėsime geriausia baigtimi", teigė V. Putinas.

"Aš noriu padėkoti visiems, kurie padeda išgyventi bendrą nelaimę. Tarp jų ir jums - bažnyčios tarnams, už jūsų paramą, už jūsų maldas", sakė prezidentas.

Anot jo, "mūsų bendra pareiga - palaikyti mūsų kariškių šeimas. Padėti motinoms, seserims, žmonoms, vaikams, tėvams". "Jiems reikia mūsų pagalbos, jiems reikia moralinės, materialinės, tiesiog žmogiškosios paramos", pažymėjo prezidentas.