G. Berejiklian taip pat paskelbė apie nuo pirmadienio mieste dar labiau sugriežtėsiančius suvaržymus, įskaitant privalomą kaukių dėvėjimą už savo namų ribų, „išskyrus tuomet, kai intensyviai sportuojama“.

Premjerė teigė, kad „nerimą keliančiose“ miesto vietose bus įvesta nuo 21 val. vakaro iki 5 val. ryto galiojanti komendanto valanda ir šiose teritorijose sportuoti bus galima tik vieną valandą per dieną.

Visoje Naujojo Pietų Velso valstijoje penktadienį patvirtinti 642 nauji vietinio COVID-19 perdavimo atvejai. Tai yra antras didžiausias tokių infekcijų paros prieaugis nuo pandemijos pradžios. Taip pat patvirtintos dar keturios mirtys, nepaisant jau aštuonias savaites galiojančio karantino.

Bendras valstijoje užfiksuotų su COVID-19 susijusių mirčių skaičius nuo dabartinio protrūkio pradžios birželio 16 d. padidėjo iki 65, arba iki 121 nuo pandemijos pradžios. Tuo metu per dabartinį protrūkį infekcija patvirtinta 10 582 žmonėms, o nuo pandemijos pradžios – 16 164.

Anot G. Berejiklian, ketvirtadienį Naujajame Pietų Velse paskiepyta 132 tūkst. žmonių. Bendras sunaudotų vakcinų skaičius valstijoje pasiekė 5,6 mln., visiškai paskiepyta 29 proc. vyresnių kaip 16 m. amžiaus žmonių.

25 mln. gyventojų turinčioje Australijoje nuo pandemijos pradžios patvirtinta daugiau kaip 41 500 infekcijos atvejų ir per 970 mirčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)