Praėjus beveik trims mėnesiams po to, kai karantinas sukaustė didžiausią Australijos miestą, jį supančios valstijos valdžia paskelbė apie smarkiausiai nukentėjusiose miesto vietose atšaukiamą komendanto valandą.

Naujojo Pietų Velso premjerė Gladys Berejiklian nurodė, kad nuo trečiadienio bus atšaukta nuo 21 val. vakaro iki 5 val. ryto galiojusi komendanto valanda.

Anot premjerės, infekcijų lygis visos valstijos mastu, regis, stabilizavosi, ten kasdien patvirtinant po maždaug 1,3 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų. „Pastarąsias kelias dienas stebime stabilizaciją“, – teigė ji ir kartu paragino gyventojus toliau laikytis atsargumo ir paisyti valdžios nurodymų likti namuose.

Daugeliui Sidnėjaus gyventojų leidžiama palikti savo namus apsipirkti maisto, pasimankštinti ar gauti sveikatos priežiūros paslaugas. Tačiau čia nuo birželio pabaigos neveikia mokyklos, barai, restoranai ir biurai ir gyventojams neleidžiama nutolti nuo savo namų didesniu kaip 5 km spinduliu.

G. Berejiklian yra nurodžiusi, kad daugelis apribojimų bus atšaukta visiškai paskiepijus daugiau kaip 70 proc. gyventojų. „Žinome, kad yra sunku, tačiau liko vos kelios savaitės, kol pasieksime 70 proc. tikslą“, – teigė premjerė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją