Tarnybos duomenimis, drebėjimas įvyko 5 val. 52 min. vietos (12 val. 52 min. Lietuvos) laiku 112,5 kilometro gylyje, o jo epicentras buvo už maždaug 42 kilometrų į šiaurės-vakarus nuo pakrantėje įsikūrusio Barankos miesto.

Tuo tarpu Peru geofizikos institutas nurodo, kad epicentras buvo 131 kilometro gylyje.

Įspėjimas apie cunamio grėsmę nebuvo paskelbtas.

Nors drebėjimas buvo ypač stiprus, jo epicentras buvo gana giliai, o tokiu atveju žala paprastai būna mažesnė.

Vietos žiniasklaida ir liudininkai praneša, jog netrukus po to, kai šalies šiaurėje sekmadienį buvo užfiksuotas 7,5 balo žemės drebėjimas, sugriuvo saugomos keturių amžių senumo bažnyčios 14 metrų aukščio bokštas.

Internete paskelbtuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose matyti, kad istorinis bokštas – XVI amžiaus komplekso, kuris buvo laikytas seniausia katalikų šventykla Amazonijos regione, dalis – virto griuvėsiais, nors pagrindinis komplekso pastatas, regis, nesugriuvo.

Socialiniuose tinkluose taip pat rašoma apie žalą, kurią stichija padarė kitose vietovėse, įskaitant vieną bažnyčią pietinėje Ekvadoro dalyje.

Žemės drebėjimas taip pat buvo juntamas Kolumbijoje.

Peru gynybos ministerijos nacionalinis civilinės gynybos institutas apie žemės drebėjimo padarytą žalą ar galimus sužeistuosius kol kas nepranešė.

Peru kiekvienais metais įvyksta dešimtys įvairaus stiprumo žemės drebėjimų, nes šalis priklauso seismiškai ypač aktyviam Ramiojo vandenyno „ugnies žiedui“, kur susiduria tektoninės plokštės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją