„Policijos pajėgoms atvykus į vietovę, iš kur buvo pranešta apie blokadą, jos buvo užpultos iš kelių skirtingų pozicijų naudojant šaunamuosius ginklus, rankines granatas ir nuo peties paleidžiamas raketas“, – sakoma policijos pranešime.

Kosovo ministras pirmininkas Albinas Kurtis tučtuojau pasmerkė išpuolį ir pavadino surengtą pasalą teroro aktu.

„Užpuolikai yra profesionalai su kaukėmis, ginkluoti sunkiaisiais ginklais. Mes smerkiame šį nusikalstamą teroro išpuolį", – parašė socialiniuose tinkluose Kosovo premjeras.

„Organizuotas nusikalstamumas su politine, finansine ir logistine Belgrado pareigūnų parama puola mūsų šalį“, – pridūrė jis.

Įtampa Kosovo šiaurėje tvyro jau ne vieną mėnesį, kai vyriausybė Prištinoje gegužę nusprendė keturiuose municipalitetuose, kuriuose gyventojų daugumą sudaro serbai, paskirti merais etninius albanus.

Šis žingsnis sukėlė bene didžiausius neramumus šalies šiaurėje per kelerius pastaruosius metus. Prasidėjo demonstracijos, Serbija suėmė tris Kosovo policijos pareigūnus, o protestuojantys serbai per riaušės sužeidė daugiau kaip 30 NATO taikdarių.

Kosove gyventojų daugumą sudaro etniniai albanai, tačiau šiauriniuose rajonuose, esančiuose prie sienos su Serbija, kai kuriuose municipalitetuose dauguma išlieka etniniai serbai.

Serbija prarado Kosovo kontrolę po NATO karinės kampanijos 1999 metais ir atsisako pripažinti 2008 metais paskelbtą savo buvusios provincijos nepriklausomybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją