„Vandenilinės bombos, kurią galima pritaisyti prie mūsų tarpžemyninės balistinės raketos, bandymas buvo idealiai sėkmingas, - praėjusį savaitgalį pranešė Ri, kuri skelbdama apie iki šiol galingiausią Šiaurės Korėjos surengtą sprogimą virpėjo iš susijaudinimo. – Tai buvo labai reikšmingas žingsnis, užbaigiant šalies branduolinių ginklų programą“.

Ši 74 metų moteris vadinama „žmonių pranešėja“ ir jaučia silpnybę šviesiai rožinės spalvos drabužiams. Paprastai ji vilki hanboku – tradiciniu korėjiečių apdaru, nors buvo matyta ir su vakarietiško stiliaus kostiumėliais, kurie, žinoma, būdavo jos firminės spalvos. Jos griausmingas balsas kalba režimo vardu, nes pats šalies lyderis Kim Jong Unas retai tiesiogiai kreipiasi į žmones. Tačiau kas yra ši Šiaurės Korėjos „rožinė dama“?

Ri gimė 1943 metais neturtingoje šeimoje, kuri gyveno Tongčongo mieste dabartiniuose Šiaurės Korėjos pietryčiuose. Pchenjano teatro universitete ji studijavo vaidybą ir 1971 metais pradėjo dirbti televizijoje KCTV. Vos po trijų metų ji buvo paskirta vyriausiąja naujienų pranešėja. Bėgant dešimtmečiams, ji sugebėjo išsilaikyti savo pareigose ir išgyventi politinius valymus – įprastus bet kurio darbo Šiaurės Korėjoje spąstus, kurie nutraukė daugelio jos kolegų karjerą.

Teigiama, kad jos melodramiškas naujienų pranešimo būdas žavi dabartinį šalies lyderį Kim Jong Uną, o tai yra labai svarbu, jei nori išlikti šalyje, kurią ekspertai vadina iki šiol brutaliausiu pasaulio režimu. Ji retai nutolsta nuo savo karingo stiliaus, nors skelbdama apie pirmojo Šiaurės Korėjos lyderio Kim Il Sungo mirtį, o vėliau pranešdama ir apie jo sūnaus bei įpėdinio Kim Jong Ilo netektį, Ri televizijos ekranuose ašarojo.

Nors 2012 metais Ri oficialiai išėjo į pensiją, retkarčiais ji sugrįžta į televizijos studiją paskelbti svarbių karinių naujienų. Likusią didžiąją laiko dalį ji ruošia naują televizijos pranešėjų kartą.

Prieš išeidama į pensiją ji nuolat figūruodavo nakties žiniose, kurios būdavo transliuojamos į namus visoje šalyje ir informuodavo visuomenę apie kasdienę šalies lyderio veiklą: vizitus į plieno gamyklas, apsilankymus kopūstų laukuose ir karinių bazių inspektavimą.

2009 metais valstybinis žurnalas „Chosun Monthly“ paskelbė apie ją retą straipsnį, kuriame rašė, kad ji prabangiai gyvena Pchenjane kartu su savo vyru, vaikais ir anūkais.

„Jos balsas turi žavesio, todėl visuomet, kai ji prabyla per žinias, žiūrovai būna sujaudinti, - rašė žurnalas. – Kai Ri skelbia pranešimus ir pareiškimus, priešai dreba iš baimės“.